Ξεκίνησε από την Περιφέρεια η ανέλκυση των βυθισμένων ΙΧ – Στο Λεφόκαστρο ο πλωτός γερανός

Σήμερα, 3 Απριλίου 2024, όπως είχε εξαγγελθεί, έγινε η έναρξη της εκτέλεσης του έργου για την ανέλκυση των αυτοκινήτων από τις θαλάσσιες περιοχές της Μαγνησίας, τα οποία παρασύρθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του έτους 2023, όπως κάνει γνωστό σε ανακοίνωσή της η ΠΕ Μαγνησίας.

Ήδη, σημειώνει, στον κόλπο  του Λεφοκάστρου εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος και κατέφτασε ο πλωτός γερανός και το συνεργείο των ειδικών δυτών, προκειμένου να γίνει η ανέλκυση των οχημάτων που βρίσκονται βυθισμένα στην θαλάσσια περιοχή, τα οποία θα παραδοθούν από τον ανάδοχο σε πιστοποιημένη επιχείρηση ανακύκλωσης.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε όλο το θαλάσσιο μέτωπο του Παγασητικού κόλπου, όπου βρίσκονται βυθισμένα οχήματα, ώστε να επανέλθει η θαλάσσια περιοχή στην προηγούμενη κατάσταση και να αποτραπεί η ρύπανση.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου διαβεβαιώνει τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης ότι η Περιφερειακή Αρχή θα καταβάλει συστηματικές και αδιάκοπες προσπάθειες, ώστε η θαλάσσια περιοχή σε σύντομο χρόνο να είναι απόλυτα απαλλαγμένη από τα βυθισμένα οχήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.