Ξεκίνησε η 9η Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας

Θα λειτουργήσει ως τις 7 Οκτωβρίου στο πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου

Πιστοί στο ραντεβού και φέτος περισσότεροι από 80 παραγωγοί, χειροτέχνες και συλλογικότητες, όχι μόνο από τη Θεσσαλία αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα, συναντήθηκαν ξανά στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου στον Βόλο για την καθιερωμένη γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας. Φέτος, η 9η Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας πραγματοποιείται από χθες Παρασκευή 5 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.
Όπως έγινε γνωστό, «η Οικογιορτή διοργανώνεται και λειτουργεί από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου
Το πρωί του Σαββάτου 6 Οκτώβρη η Κοινοφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόλου θα παρουσιάσει με κουκλοθέατρο ένα τσιγγάνικο παραμύθι και έπειτα θα ακολουθήσει εργαστήριο κατασκευής υφασμάτινων πουγγιών/κισί με τα παιδιά. Νωρίς το απόγευμα ο Αντώνης Παπαλεξανδρής απο το Πελίτι Αλμυρού φυτεύει παραδοσιακά φυτά μαζί με τα παιδιά.
Αμέσως μετά η διοργανωτική ομάδα μαζί με την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών καλούν σε ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τις επιπτώσεις από την καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ και τις αντιδράσεις των πολιτών. Στη συνέχεια, η παιδική χορωδία “Δημητριάς” της Ι. Μ. Δημητριάδος θα μας ταξιδέψει με μελωδίες παραδοσιακής/λαϊκής μουσικής. Η παιδική χορωδία “Δημητριάς” συστάθηκε προ 5ετίας περίπου και είναι ο καρπός μιας διαβούλευσης φορέων που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, με στόχο το σχεδιασμό παρεμβάσεων για την άμβλυνση του ενίοτε παρατηρούμενου κοινωνικού αποκλεισμού μεγάλης μερίδας τσιγγανόπαιδων του Ν. Μαγνησίας.
Την εκπαιδευτική και καλλιτεχνική οργάνωση της όλης προσπάθειας έχει αναλάβει ο καθηγητής της Β΄μιας και μουσικός, Βαγγέλης Μπαντελάς.
Στη συνέχεια θα προβληθεί το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ cartoon Meatrix, το οποίο εκθέτει την πραγματικότητα στα εργοστάσια παραγωγής κρέατος. Το βράδυ του Σαββάτου πρόκειται να μας καλωσορίσει μουσικά ο De Luar, ενώ στη συνέχεια οι δημοφιλείς Band Fatale θα μας ξεσηκώσουν και θα παρασύρουν το κοινό σε ένα χορευτικό μα όχι μόνο πάρτυ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.