Ξενοδόχοι: Σύνταξη για όλους ανάλογα με τις κρατήσεις

Ο σχεδιασμός που είχε κάνει η Περιφέρεια, όπως η εμφάνιση στις Βαλκανικές χώρες, δεν προχώρησε, τόνισε ο Γ. Ζαφείρης

Σύνταξη για όλους, ανάλογα με τις κρατήσεις που τους γίνονται, ζητούν οι ξενοδόχοι, που εύχονται το ασφαλιστικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση να επιβιώσει, ο καθένας να πάρει τη σύνταξη που δικαιούται, ενώ προβλέπουν ότι με τη μείωση της εργασίας, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν τα χρήματα των εργαζομένων για να πληρώνουν τους συνταξιούχους.
Ο Γιώργος Ζαφείρης πρόεδρος τη Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι είναι μεγάλη αδικία ένας ασφαλισμένος του πρώην ΤΕΒΕ επί 30-35 έτη που περίμενε 3.000 € σύνταξη, να γίνεται 1.500 €, και συντάξεις των 1200 € να γίνονται 600 €.

Κανένας δεν τιμωρήθηκε

Ο κ. Ζαφείρης είπε ότι κανένας δεν τιμωρήθηκε ποτέ για όσα έγιναν στα ασφαλιστικά ταμεία όλα τα προηγούμενα χρόνια και αν υπήρχαν καταδίκες, οι επόμενοι δεν θα έκαναν τα ίδια, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να σώσει, ό,τι σώζεται και θα δούμε στην πορεία ποιούς κλάδους αφορά.
«Αν κάποιος αναλογιστεί τα χρήματα που εκλάπησαν από τα ασφαλιστικά ταμεία, όχι μόνο για επενδύσεις και το χρηματιστήριο, αλλά και για τα ακίνητα που έμειναν αναξιοποίητα τόσα χρόνια και αν δει τι περιουσία είχε το ΙΚΑ, θα τρομάξει και αυτό το ταμείο κατόρθωσε να χρειάζεται πλέον την κρατική επιχορήγηση, για να πληρώσει τις μισές συντάξεις, όπως έγινε και στα ταμεία των επαγγελματιών», τόνισε ο ξενοδόχος.
Ο κ. Ζαφείρης ευχήθηκε το νέο σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση θα καταφέρει να επιβιώσει, γιατί όλοι θέλουν σύνταξη και έχουν την ανάγκη της, αν και εκτίμησε ότι με τη μείωση της εργασίας, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν τα χρήματα των εργαζομένων για να πληρώνουν τους συνταξιούχους.
Ο ίδιος έκανε λόγο για δίκαιη κατανομή των κρατήσεων των εργαζομένων που θα μπορούν να πάρουν μια μέρα σύνταξη, χωρίς τον φόβο κλοπής και υπεξαίρεσης.

Ανάγκη για νέα στρατηγική

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων, είπε ότι ο τουρισμός αλλάζει μορφή και πρέπει να εναρμονιστούμε στη νέα πραγματικότητα, με την πρόταση των ξενοδόχων, να αναφέρει ότι πρέπει να προστεθούν κάποιες μορφές τουρισμού, με μεταρρύθμιση όλου του συστήματος, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει.
«Πράγματα μεμονωμένα γίνονται, αλλά δεν υπάρχει κεντρική στρατηγική και ούτε η Πολιτεία, ούτε η Περιφέρεια διαθέτουν μια μονάδα αντιμετώπισης κρίσεων», τόνισε ο Γιώργος Ζαφείρης. Ο ίδιος τόνισε ότι έγινε μια φορά τηλεδιάσκεψη παρουσία του περιφερειάρχη και του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, με τις Ενώσεις Ξενοδόχων της Θεσσαλίας, όπου ζητήθηκε η σύσταση ομάδας κρίσεως, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Επίσης ανέφερε ότι ο σχεδιασμός που είχε κάνει η Περιφέρεια για εμφάνιση στις Βαλκανικές χώρες και την τοποθέτηση γιγαντοοθόνης στο λιμάνι του Βόλου και άλλες ενέργειες, δεν προχώρησαν.
Ο πρόεδρος των ξενοδόχων επισήμανε ωστόσο, ότι ο καταδυτικός τουρισμός και το υποβρύχιο μουσείο ήταν μια μεγάλη επιτυχία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τόνισε ότι σωστά γίνονται συντονισμένες ενέργειες για όλο τον Θεσσαλικό χώρο, ωστόσο, ανέφερε ότι οι μεμονωμένες κινήσεις δεν αποδίδουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.