Ξενοδόχος Πηλίου: «Οι τουρίστες μάς κράτησαν όρθιους-Μας ζητούσαν συγγνώμη»

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες που έρχονται από κατοίκους και καταστηματάρχες στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel και περιγράφουν τις απόκοσμες συνθήκες που βιώνουν τα τελευταία 24ωρα.

Ο κ. Αντώνης Μαρκοζάνης, ξενοδόχος στο Πήλιο μίλησε για τη βοήθεια που έλαβαν από τουρίστες κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Όπως είπε στο Action24, «Μπήκαν νερά, πλημμύρισαν υπόγεια, οι αποθήκες μας είναι κατεστραμμένες. Γλιτώσαμε τα χειρότερα γιατί είχαμε 50-60 άτομα στο ξενοδοχείο, πολλών εθνικοτήτων, Σέρβοι, Γερμανοί, Αυστιακοί, Ούγγροι και πολλοί Βούλγαροι, που ρίχτηκαν στη μάχη λες και ήθελαν να σώσουν δική τους περιουσία».

Σε ερώτηση για το πώς έφυγαν αυτοί οι άνθρωποι, ο κ. Μαρκοζάνης εξήγησε ότι «Άφησαν τα αυτοκίνητά τους και φύγανε. Η εκκένωση έγινε από θάλασσα, ο δρόμος που μας ενώνει με το επόμενο χωριό καταστράφηκε».

«Αυτοί οι άνθρωποι μας κράτησαν όρθιους, μας είπαν λόγια παρηγορητικά μας ζητούσαν συγγνώμη, μας είπαν ότι λυπούνται πάρα πολύ και αυτοί πηγαίνανε μπροστά και εμείς τους ακολουθούσαμε. Εκεί που εμείς χάναμε την ψυχραιμία μας και κόβονταν τα ποδια μας εκείνοι πήγαιναν μπροστά»., ανέφερε ενώ κλείνοντας είπε πως ακόμα στέλνουν μηνύματα που λένε «Παιδιά, δύναμη, υπομονή, θα τα φτιάξετε όλα, θέλουμε να έρθουμε και του χρόνου».




Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.