Τρία νέα έργα 2,2 εκ. € ξεκινούν στην ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων

Τρία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.213.000 € ξεκινάνε στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων μετά την υπογραφή των συμβάσεων από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Τα έργα υλοποιούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφερείας Θεσσαλίας και με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε ότι υπέγραψε τρεις συμβάσεις για έργα ουσίας στην περιοχή, μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Με τα έργα αυτά δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για την μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και ταυτόχρονα ρίχνουμε χρήμα στην τοπική οικονομία.

Η πρώτη σύμβαση αφορά τη συντήρηση και αποκατάσταση του επαρχιακού δικτύου στο Πήλιο και συγκεκριμένα στο Δήμο Μουρεσίου, με προϋπολογισμό 1.800.000 €. Πρόκειται για τα οδικά τμήματα από Καράβωμα στο Πουρί, από Τσαγκαράδα στο Μούρεσι, από τα Χάνια στον Κισσό και από το Χορευτό στη Ζαγορά, όπου θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες για την ασφάλεια της μετακίνησης των ανθρώπινων κοινοτήτων.

Η δεύτερη σύμβαση αφορά στη Σκόπελο, έγιναν ζημιές από τη θεομηνία ήδη υπογράφηκε η σύμβαση για το πρώτο έργο 1,5 εκατ. €, ενώ σήμερα υπογράφηκε η αποκατάσταση και το δεύτερο έργο αποκατάστασης πρανούς, του δρόμου και των στηθαίων προϋπολογισμού 290.000 € στην περιοχή Λιμνονάρι.

Η τρίτη σύμβαση αφορά σε ένα έργο προϋπολογισμού 123.000 €, που περιλαμβάνει διαγραμμίσεις σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, σε σημεία τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και έχουνε εντοπιστεί από την αρμόδια Διεύθυνση.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, τον υφυπουργό Αλέξανδρο Χαρίση για την άμεση ανταπόκρισή του και τις υπηρεσίες που βλέπουν, συντονίζουν και όπου χρειαστεί κάνουνε τις απαραίτητες ενέργειες. «Είναι έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.123.000 € απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σε μια δύσκολη εποχή όπου έργα πλέον δεν δημοπρατούνται εξαιτίας της αργοπορίας από τις 8 Αυγούστου 2016 της αρμόδιας επιτροπής, να βγάλει τα πρότυπα διακηρύξεων και των τευχών δημοπράτησης», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Παρόντες κατά την υπογραφή των συμβάσεων ήταν ακόμη, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δ. Κολυνδρίνη, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κίτσιος και Χατζόπουλος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Καλτσογιάννης, Ιγγλέσης, Χαλέβας, ο διευθυντής των Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Φλαμπούρης και οι κατασκευαστές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.