Υπό μερικό έλεγχο νωρίς το πρωί η φωτιά στη Βρύναινα

Έκαψε κυρίως πουρνάρια σε έκταση 250 στρεμμάτων

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 7 το πρωί η μεγάλη πυρκαγιά στη Βρύναινα Αλμυρού, που ξέσπασε χθες το μεσημέρι και προς στιγμήν απείλησε σπίτια στην άκρη του χωριού.
Ο απολογισμός είναι καμένη δασική έκταση (πουρνάρια και λίγα δένδρα) σε 250 στρέμματα, ενώ στο σημείο βρέθηκαν όλη τη νύχτα 31 πυροσβέστες από πεζοπόρα τμήματα της Μαγνησίας, την ΕΜΑΚ, τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων, που επιχειρούσαν σβήνοντας μικροεστίες που ξεσπούσαν.

Η φωτιά ξέσπασε στις 15.50 από άγνωστη αιτία σε υψόμετρο 600 μ. κοντά στο χωριό και λόγω των δυνατών ανέμων οι φλόγες αρχικά κατευθύνθηκαν προς τα σπίτια στην άκρη του χωριού (έφτασαν στα 50 ως 100 μέτρα), γεγονός που ανάγκασε τις αρχές να ζητήσουν από τους κατοίκους να τα εγκαταλείψουν προσωρινά.
Ευτυχώς σύντομα οι άνεμοι άλλαξαν κατεύθυνση, η φωτιά έφυγε Βορειοδυτικά του χωριού και περιορίστηκε με τη συνδρομή των εναέριων μέσων.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, οι άνεμοι κόπασαν και οι πυροσβέστες που διένυσαν χιλιόμετρα για να την κυκλώσουν και να τη θέσουν υπό έλεγχο, μερικές ώρες αργότερα, γιατί η περιοχή είναι δύσβατη και δεν υπάρχουν δρόμοι.

Στην πυρόσβεση συμμετείχαν 80 πυροσβέστες (πεζοπόρα τμήματα και πληρώματα οχημάτων) από τις υπηρεσίες της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας, και τέσσερα εναέρια μέσα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.