Υπόψη του Κων. Μαραβέγια οι διεκδικήσεις των Εθελοντών Μακράς Θητείας

Νέα συνάντηση με τις Ενώσεις Στρατιωτικών Βόλου-Μαγνησίας και Θεσσαλίας

Οι μισθολογικές διεκδικήσεις των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με τα προεδρεία των Ενώσεων Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου – Μαγνησίας (ΕΣΠΕΕΒ-Μ) και Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ).

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, που εξέδωσε ο Βουλευτής «όπως τονίστηκε, παρά τις πιέσεις προς τα συναρμόδια υπουργεία, παραμένει σε εκκρεμότητα η αποκατάσταση της μισθολογικής προαγωγής που δικαιούνται οι Εθελοντές Μακράς Θητείας, καθώς και η μισθολογική αποκατάσταση των Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως. Επίσης, οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών εξέφρασαν για μία ακόμη φορά την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο αποκλείει τους Μόνιμους Εθελοντές Μακράς Θητείας από τις προβλέψεις του Νόμου 4472/17, όπου όλες οι κατηγορίες Αξιωματικών που δεν προέρχονται από τον θεσμό των ΑΣΣΥ, αποζημιώνονται στη Β΄ Κατηγορία, και συνεχίζει να κατατάσσει τους Αξιωματικούς των ΕΜΘ στη Γ΄ Κατηγορία.

Σύμφωνα με τα προεδρεία της ΕΣΠΕΕΒ-Μ και της ΕΣΠΕΘ, επιχειρείται η «βάφτιση» των ήδη υπαρχόντων κλιμακίων της Γ΄ Κατηγορίας ως δήθεν μισθολογική αποκατάσταση, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι η απομείωση και το ψαλίδισμα της δικαιούμενης μισθολογικής τους προαγωγής ως ισότιμων Αξιωματικών έναντι άλλων Αξιωματικών μη παραγωγικών Σχολών. Έτσι, όμως, ακυρώνεται η εξαγγελία του Πρωθυπουργού από το βήμα της 86ης ΔΕΘ και αδικούνται χιλιάδες στρατιωτικοί.

Ο κ. Μαραβέγιας επανέλαβε τη στήριξή του στις διεκδικήσεις των Ενώσεων Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου – Μαγνησίας και Θεσσαλίας, για τις οποίες έχει ήδη ασκήσει επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις. Όπως είπε, η προσπάθεια για την άρση της μισθολογικής αδικίας που υφίστανται οι Εθελοντές Μακράς Θητείας, με την ένταξή τους στη Β’ μισθολογική κατάταξη, θα συνεχιστεί με νέες πρωτοβουλίες, προκειμένου να βοηθηθεί ο κλάδος σε μια δύσκολη συγκυρία και να μην επηρεαστούν αρνητικά οι συνδεόμενες με τη μισθοδοσία, συνταξιοδοτικές παροχές, εφάπαξ και μερίσματα. Για μια ακόμη φορά διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί αρωγός στα δίκαια αιτήματα των εν ενεργεία στρατιωτικών, όπως αυτά αναδεικνύονται από τους θεσμικούς εκπροσώπους τους, με τους οποίους έχει αναπτύξει στενή σχέση συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.