Υψηλές θερμοκρασίες, άπνοια και υγρασία ταλαιπωρούν τους κατοίκους και της Μαγνησίας

Απ΄το Σαββατοκύριακο πέφτει σταδιακά η θερμοκρασία

Ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου δείχνει ήδη το θερμόμετρο στη Θεσσαλία, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με τον υδράργυρο να σημειώνει άνοδο έως το Σάββατο.
Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας έχει εκδώσει οδηγίες για τους πολίτες -μπορείτε να τις δείτε συνολικά στο magnesianews.gr- ενώ συνιστά να ακολουθούν τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία , να ακολουθούν τις οδηγίες του Προειδοποιητικού Μηνύματος 112, εφόσον αποσταλεί στα κινητά τηλέφωνα, αλλά και να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).
-Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100 – Πυροσβεστική τηλ 199 -Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112- ΕΚΑΒ 166).
Οι υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων θα βρίσκονται σε επιφυλακή όπως σε εγρήγορση θα βρίσκονται οι δήμοι και οι υπηρεσίες αυτών .
Σε περιπτώσεις ανάγκης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων στα τηλέφωνα 6944185068 και στα 24213-52464 , 24213-52459.
Σήμερα Παρασκευή σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, τα νούμερα θα είναι υψηλότερα τουλάχιστον κατά δύο βαθμούς στον Βόλο, ενώ ιδιαίτερα στο Βελεστίνο, ο κ. Τακούδης κάνει λόγο για θερμοκρασίες που θα φτάσουν έως και τους 40οC και πλέον βαθμούς ,με επίσης πολύ υψηλά ποσοστά υγρασίας.
Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, από σήμερα Παρασκευή και έπειτα, θα υπάρξει αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με την θερμοκρασία να πέφτει το Σάββατο και ακόμα περισσότερο την Κυριακή.

Ανοιχτές αίθουσες

Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε από την Π.Ε. Μαγνησίας, υπάρχει κλιματιζόμενη αίθουσα για τη προσωρινή φιλοξενία των πολιτών μέχρι και σήμερα Πέμπτη 01-07-2021 στο κτίριο του Διοικητηρίου της Π.Ε.Μ.Σ (Ιωλκού και Αναλήψεως, 3ος όροφος) και ώρες από 12:00 το μεσημέρι μέχρι και 07:00 το απόγεμα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δ. Βόλου εξάλλου, «θα λειτουργεί έως σήμερα Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, τις εξής δομές: Το ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, το Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων (Αραχώβης 1 και Μπότσαρη) και το Δημαρχείο Νέας Ιωνίας. Σε περίπτωση που το κύμα καύσωνα συνεχιστεί θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για ενδεχόμενη παράταση των έκτακτων μέτρων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.