Ζ. Μακρή: «Αποκατάσταση της αλήθειας για την οδοποιία της Ι.Μ. Αγ. Σπυρίδωνος Προμυρίου»

«Επειδή το φως της δημοσιότητας έχουν δει κάποια δημοσιεύματα, που αφορούν στην αποκατάσταση και βελτίωση της οδοποιίας του επαρχιακού δικτύου Προμυρίου – Ι. Μ. Αγίου Σπυρίδωνος, τα οποία, δυστυχώς, δεν έχουν καμία υπόσταση, για την αποκατάσταση της αλήθειας» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, θα ήθελε να σημειώσει τα εξής:

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου οδικού δικτύου ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε επί ημερών διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, η κ. Μακρή μετά από συνεννόηση με τον Γέροντα Χρυσόστομο, Ηγούμενο της Ι.Μ. Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου, και θέλοντας, επιτέλους να δώσουν, από κοινού, ένα τέλος στο χρόνιο πρόβλημα, της αποκατάστασης και βελτίωσης της οδοποιίας του δικτύου που οδηγεί στην Ιερά Μονή, επισκέφθηκε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό κ. Κ. Φλώρο, στις 3 Φεβρουαρίου 2022 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ζήτησε την επιχειρησιακή συνδρομή του. Ο Αρχηγός, αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα του έργου, δεσμεύθηκε να βελτιώσει και να αποκαταστήσει ένα εξαιρετικά μεγάλο τμήμα των περίπου 2,7 χλμ του επαρχιακού δικτύου της τοπικής κοινότητας Προμυρίου έως την Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος. Ειδικότερα, με εντολή του Αρχηγού (υπ’αριθμ. Φ589/2/514599/09-03-2020 έγγραφο), το Τμήμα Μελετών – Κατασκευών της ΜΟΜΚΑ, σε συνεργασία με την 1η Στρατιά Λάρισας, ανέλαβε στις 9 Φεβρουαρίου 2023, κατά προτεραιότητα, στο πλαίσιο της κατασκευής του έργου, το κόστος κίνησης και λειτουργίας των μηχανημάτων που θα διατεθούν, το κόστος αποζημίωσης του προσωπικού και το κόστος επίβλεψης του έργου. Ενώ, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου ανέλαβε τις διαγωνιστικές διαδικασίες προμήθειας και μεταφοράς επί τόπου των υλικών, τη σίτιση και τη διαμονή του προσωπικού του κλιμακίου και την παροχή των καυσίμων. Προς επίρρωση του προσωπικού ενδιαφέροντος του κ. Αρχηγού, κλιμάκιο του ΓΕΕΘΑ με επικεφαλής τον Υποστράτηγο κ. Π. Καπραβέλο, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ταξίαρχο Ι. Κορέλη, Διοικητή της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, επισκέφθηκε, το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 την περιοχή εκτέλεσης των έργων, προκειμένου να διενεργήσουν επιτόπια αυτοψία για την εξέλιξη και την πρόοδο των εργασιών. Παρόντες και ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικός, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου και Δημοτικής Ενότητας Σηπιάδος κ. Νίκος Μαμμάς, ο Αντιδήμαρχος Τρικερίου κ. Βασ. Μανέτας, ο κ. Αλέξανδρος Χολέβας, Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Προμυρίου και ο κ. Θεοδόσης Καπραβέλος, Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Λαύκου. Ενώ, στις 8 Ιουλίου 2022, ο Αρχηγός κ. Φλώρος ενημέρωσε την κ. Μακρή για τις εξελίξεις όσον αφορά στην πρόοδο των εργασιών του συγκεκριμένου έργου. Ειδικότερα, ο Αρχηγός ανακοίνωσε στην Υφυπουργό ότι ολοκληρώθηκε η α’ φάση του έργου, η οποία περιελάμβανε την χάραξη και διαμόρφωση του οδικού δικτύου, ενώ την άμεση έναρξη της υλοποίησης τηςβ’ φάσης του έργου, που δεν ήταν άλλη από την ασφαλτόστρωση, θα την αναλάμβανε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας δεδομένου ότι διαθέτει τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία, με χρονοδιάγραμμα περαίωσηςτην3η Σεπτεμβρίου 2022.

Πράγματι, οι παραπάνω εργασίες ολοκληρώθηκαν εντός χρονοδιαγράμματος και αποτέλεσαν την βάση για την ολοκλήρωση και του υπολειπόμενου τμήματος, αμέσως μετά, με την συμβολή άλλων υπουργείων. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος και τέλεσε τον αγιασμό του οδικού δικτύου, παρουσία πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων και κατοίκων της περιοχής, την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, περίπου 17 μήνες μετά από την πρώτη συνάντηση της κ. Μακρή με τον Αρχηγό κ. Φλώρο τόνισε την σημαντικότητα της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου καθώς όχι μόνο θα τονώσει τον θρησκευτικό τουρισμό, δεδομένου ότι η Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος έχει μεγάλη θρησκευτική, ιστορική αλλά και πολιτιστική αξία αλλά ταυτόχρονα θα διαμορφώσει μία νέα αναπτυξιακή δυναμική και προοπτική για την περιοχή.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.