Ζ. Μακρή: Σε επίσημη εκπροσώπηση με τον Πατριάρχη στην Λευκάδα

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, υποδέχτηκε και συνόδευσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο ταξίδι του στην Λευκάδα, όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ίδια.

Ειδικότερα «ανήμερα του Αγίου Πνεύματος το απόγευμα, ημέρα κατά την οποία γιορτάζει η Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Πεφανερωμένης αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου Πολιούχου του νησιού, ο κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από την εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Ζέττα Μ. Μακρή και τον Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλο, μετέβη στο Α’ Κοιμητήριο Λευκάδας, όπου τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Ποιμεναρχών κυρών Γρηγορίου, Δωροθέου και Νικηφόρου.

Στην συνέχεια, το πρόγραμμα των επισκέψεων του Οικουμενικού Πατριάρχη και της Υφυπουργού Παιδείας περιελάμβανε την Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου Καρυάς, με ενδιάμεσο σταθμό το χωριό Λαζαράτα. Εκεί, ο αντιδήμαρχος Σφακιωτών Νίκος Λάζαρης και οι κάτοικοι υποδέχθηκαν τον Παναγιώτατο με θερμές εκδηλώσεις σεβασμού και αγάπης, πριν αναχωρήσει για το ιστορικό μοναστήρι, στο Λιβάδι της Καρυάς.

Στο Καθολικό της Μονής, ο κ. Βαρθολομαίος και η κα Μακρή θαύμασαν τις εξαιρετικές αγιογραφίες και ενημερώθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλο και τον Ηγούμενο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Χριστοφόρο για την προσπάθεια διάσωσης και αναστήλωσης της Μονής.

Η παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη και της Υφυπουργού Παιδείας στην Ιερά Μονή  Aγ. Ιωάννου του Προδρόμου ολοκληρώθηκε με το επίσημο δείπνο που παρετέθη προς τιμήν του Παναγιώτατου στο Αρχονταρίκι της Μονής».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.