Αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Καββαδία από την Κ.Ο. Ζαγοράς του ΚΚΕ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η Κομματική Οργάνωση Ζαγοράς του ΚΚΕ διοργανώνει αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Καββαδία, με αφορμή τα 50 χρόνια από το θάνατό του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζαγοράς τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, στις 19:00 και θα περιλαμβάνει μουσικό αφιέρωμα στο μελοποιημένο έργο του, απαγγελίες ποιημάτων, αλλά και τη ζωντανή μαρτυρία συνταξιδιώτη του για 14 μήνες σε μπάρκα.

Ο Νίκος Καββαδίας, ο «Κόλιας» των ναυτικών, ανέλαβε στη γλώσσα των θαλασσοπόρων, να αφουγκραστεί τη βιοπάλη και τις δυσκολίες της ζωής. Με παρηγοριά την αγαπημένη του θάλασσα, τη γοργόνα στο μπράτσο και την αστείρευτη δύναμη της γραφής, κατάφερε να μετουσιώσει τα βιώματα της θάλασσας σε στοχαστική μελέτη των ανθρώπων του μόχθου.
“Τι πα να πει άμα γράφεις για τη θάλασσα. Όλα έχουν κοινωνικό υπόβαθρο” έχει πει σε μια απο τις λιγοστές “εξομολογήσεις” του.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.