Μέσω e-mail η ειδοποίηση πληρωμής φόρων

Ξεκίνησε από αργά χθες το απόγευμα η αποστολή ειδοποιήσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αποδέκτες τους φορολογούμενους οι οποίοι πρέπει να αποπληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος μέχρι το τέλος του μήνα.
Συνολικά, τα χρεωστικά εκκαθαριστικά σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών είναι 2.493.241. Οι πρώτοι που θα λάβουν την ειδοποίηση, είναι όσοι πρέπει να πληρώσουν φόρο άνω των 300 ευρώ με προθεσμία καταβολής της 1ης δόσης την 31η Ιουλίου. Ο αριθμός τους εκτιμάται σε περίπου δύο εκατομμύρια. Θα ακολουθήσουν οι αποστολές των ειδοποιήσεων σε όσους πρέπει να πληρώσουν λιγότερα από 300 ευρώ καθώς αυτοί οφείλουν να καταβάλουν ολόκληρο το ποσό εφάπαξ μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Τα ηλεκτρονικό μήνυμα με το περιεχόμενο που αναφέρεται στη συνέχεια, αποστέλλεται σε όσους δεν έχουν ήδη πληρώσει την 1η δόση. Μετά την παραλαβή του email οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μπουν στο Taxis και να τυπώσουν την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού του Φόρου όπου και αναγράφεται ο ηλεκτρονικός κωδικός για την πληρωμή.
Το περιεχόμενο του email έχει ως εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι μετά την εκκαθάριση της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος οικ. έτους 2014, εκδόθηκε Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου την οποία μπορείτε να εκτυπώσετε από το Taxisnet».
Για λόγους ασφαλείας, έχει ενσωματωθεί και η ακόλουθη σημείωση: «Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο».