Με «αυτοπεποίθηση» αντιμετωπίζει η Eurobank τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ

Με μεγάλη «αυτοπεποίθηση» αντιμετωπίζει η διοίκηση της Eurobank τα τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρ. Μεγάλου σε επιστολή που απεύθυνε σήμερα στους εργαζόμενους του Ομίλου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την ανάληψη της ηγεσίας της τράπεζας.

Όπως τονίζει ο κ. Μεγάλου στην επιστολή του, η Eurobank είναι κεφαλαιακά ισχυρή και διαθέτει σήμερα τον υψηλότερο δείκτη κυρίων εποπτικών κεφαλαίων (CT1 17,7%) στην Ελλάδα και έναν από τους υψηλότερους στην Ευρώπη.

«Αντιμετωπίζουμε αυτή την άσκηση προσομοίωσης ακραίων συνθηκών με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Η Eurobank προσέρχεται με τον ισχυρότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας μεταξύ των ελληνικών συστημικών τραπεζών» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του κ. Μεγάλου.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ακόμη πως η Eurobank διαθέτει το πλεονέκτημα να έχει ως βασικούς μετόχους της διεθνείς επενδυτές υψηλής οικονομικής επιφάνειας, με τεράστια εμπειρία σε αντίστοιχες τραπεζικές συνθήκες, οι οποίοι πριν επενδύσουν στην τράπεζα γνώριζαν και τη μεθοδολογία των stress test και τα δεδομένα της.

«Έχουμε την πεποίθηση ότι η έκβαση θα είναι απολύτως διαχειρίσιμη και, ενδεχομένως, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες, τις οποίες η Eurobank είναι σε θέση να αξιοποιήσει, συνεκτιμώντας ασφαλώς τα δεδομένα της αγοράς» αναφέρει ο κ. Μεγάλου.

Στην ίδια επιστολή ο επικεφαλής της Eurobank αναφέρεται και στις τρεις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να υπερκεράσει η τράπεζα και οι οποίες αφορούν στην ενεργή διαχείριση των προβληματικών δανείων, στην ενίσχυση της καταθετικής βάσης, αλλά και στην διοχέτευση της ρευστότητας επιλεκτικά σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, που ανταποκρίνονται στα κριτήρια της καλής συναλλακτικής συμπεριφοράς.

Μάλιστα, ειδικά για την τελευταία αναφορά σε προσεκτικά επιλεγμένες χορηγήσεις σημειώνεται πως «η ποιότητα του χαρτοφυλακίου της τράπεζας θα συμβάλλει στην θωράκισή της αλλά και στην διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου για την ελληνική οικονομία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.