Συνάντηση Γκ. Χαρδούβελη με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών την Παρασκευή

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και Δημοσίων Λογαριασμών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, θα έχει την Παράσκευη στις 3:30 το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Στην συνάντηση, που θα γίνει στο υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται να εξεταστούν οι εξελίξεις στην ελληνική και γαλλική οικονομία, το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, αλλά και θέματα που απασχολούν την παρούσα περίοδο τη ζώνη του ευρώ.

Ο Μισέλ Σαπέν, που αντικατέστησε στις αρχές Απριλίου τον Πιέρ Μοσκοβισί στη θέση του υπουργού Οικονομικών, έχει προσφάτως δηλώσει ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας όσον αφορά στην τήρηση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας, ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα του δεν ζητά περισσότερο χρόνο για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος.

Σημειώνεται πως η Γαλλία επιμένει στο διορισμό του Πιέρ Μοσκοβισί στη θέση του αρμόδιου επιτρόπου για τις νομισματικές υποθέσεις και υποστηρίζει πως αυτό το αξίωμα ανταποκρίνεται στην οικονομική ισχύ της Γαλλίας και στην ικανότητά της να συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών.

Πληροφορίες συνδέουν την επίσκεψη του Μισέλ Σαπέν στην Αθήνα και με αυτή την υπόθεση.

Θανάσης Κουκάκης