Την Κυριακή η συνάντηση του Γκ.Χαρδούβελη με την Κριστίν Λαγκάρντ

«Κλείδωσε» το ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδουβελη με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Ουάσινγκτον.

Η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση δεν επιτρέπει κατά τα φαινόμενα στον Γκίκα Χαρδούβελη να είναι παρών από την Παρασκευή (όπως σχεδιαζόταν αρχικά) στην Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, ο υπουργός θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς την Κυριακή στις 12.15 ώρα Ουάσινγκτον (19.15 ώρα Ελλάδος) θα συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα όπως το χρέος, η εν εξελίξει αξιολόγηση της τρόικας και η επόμενη μέρα μετά τη λήξη του ευρωπαϊκού Μνημονίου στο τέλος του έτους.

Εκτός από τον υπουργό και τους συνεργάτες του, στην Ουάσινγκτον θα βρεθούν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας και ο βουλευτής και τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

Η συνάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη με την Κριστίν Λαγκάρντ θα πραγματοποιηθεί παρουσία του εκπρόσωπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Θάνου Κατσάμπα, ενώ εκτιμάται πως θα παρίσταται ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ρίσι Γκογιάλ, αλλά και ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.

Την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου η Κριστίν Λαγκάρντ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου κατά την οποία αναμένεται να ερωτηθεί για τις προοπτικές του ελληνικού προγράμματος. Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου ο Πολ Τόμσεν θα παραχωρήσει και εκείνος συνέντευξη Τύπου με την ιδιότητα του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα Ταμείου και εκτιμάται πως θα δώσει πρόσθετες πληροφορίες για την πρόοδο της τρέχουσας αξιολόγησης, αλλά και για τα σημεία που εμφανίζονται καθυστερήσεις.