«Άπνοια» στο Χ.Α.

Σε κλίμα έντονης μεταβλητότητας ξεκίνησε και σήμερα η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να βρίσκεται μεταξύ αντίρροπων εκτιμήσεων για την πορεία της οικονομίας και του τραπεζικού κλάδου, ενώ παράλληλα επηρεάζεται και από το αρνητικό διεθνές κλίμα.

Ειδικότερα, στις 10:56, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,08% στις 677,98 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 1,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,14% στις 198,69 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 1,57% στις 245,16 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά αποτυπώνει τον σκεπτικισμό της για το αν θα καταφέρει η νέα κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις αναγκαίες δράσεις του επομένου τριμήνου, καθώς καλείται σε ασφυκτικά οριοθετημένους χρόνους να λειτουργήσει με πρωτόγνωρους ρυθμούς εργατικότητας και αποτελεσματικότητας.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο το επόμενο διάστημα θα είναι τα σενάρια πάνω στα οποία θα υλοποιηθεί η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου. Η αγορά βρίσκεται ακόμη σε περίοδο αναμονής, εωσότου ολοκληρωθούν οι ασκήσεις προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test), το αποτέλεσμα των οποίων θα προσδιορίσει και το ύψος των αναγκών.

Αν και ξεκίνησε με αρνητικά πρόσημα, ο τραπεζικός κλάδος δείχνει αυτήν την ώρα να κάνει κινήσεις ανοδικής αντίδρασης. Η Alpha Bank ΑΛΦΑ+2,11% ενισχύεται κατά 2,82%, η Πειραιώς είναι στο +2,91%, η Eurobank σημειώνει κέρδη 2,94% και η Εθνική βρίσκεται στο +0,57%.

Θετικά κινούνται οι μετοχές των Folli Follie, Ελλάκτωρ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ+0,70% Μυτιληναίος, ΜΥΤΙΛ+0,83% ΕΕΕ, ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ+0,24% και Motor Oil, ενώ αντίθετα η Aegean υποχωρεί κατά 2,93%, η Βιοχαλκο είναι στο -2,07% και η ΕΧΑΕ ΕΧΑΕ-1,08% είναι στο -1,08%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.