«Άπνοια» στο Χ.Α.

Ήπια πτωτικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να βρίσκεται εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων, ενώ, ελέω έλλειψης καταλυτών, απουσιάζει και η επενδυτική βούληση που μπορεί να δώσει κατεύθυνση στον γενικό δείκτη.

Ειδικότερα, στις 10:56, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,15% στις 674,17 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στις 670 χιλ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,27% στις 196,63 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,25% στις 231,40 μονάδες.

Η αγορά δείχνει ότι η νέα εβδομάδα θα κινηθεί εκτός απροόπτου στο ίδιο μοτίβο με αυτό της προηγούμενης, με τον γενικό δείκτη να αναλώνεται μέσα στο εύρος των 650-700 μονάδων. Άλλωστε, την Τετάρτη ολοκληρώνεται το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, γεγονός το οποίο θα έχει τις επιδράσεις του και στην χρηματιστηριακή αγορά.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, μέσα στο επόμενο διάστημα, η αγορά, εκτός από τις εξελίξεις στον Τραπεζικό κλάδο, θα ακολουθήσει την ροή νέων που σχετίζονται με την έγκριση της επόμενης δόσης (Eurogroup 5/10), καθώς και με την σύνταξη του προϋπολογισμού όπου θα αποτυπωθούν μέρος από τα συμφωνηθέντα της 13ης Ιουλίου. Η έμφαση που θα δοθεί θα αφορά την φορολογία, τις αποκρατικοποιήσεις και το ασφαλιστικό και θα αποτελέσει μια καλή αφορμή για να ξεκολλήσει η αγορά από το επαναλαμβανόμενο μοτίβο φημών στις τράπεζες.

Στο ταμπλό τα πρόσημα είναι σχεδόν μοιρασμένα, ενώ αρκετές είναι οι μετοχές, όπως εκείνες της Πειραιώς, της Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ και της Eurobank, που δεν έχουν ακόμη λάβει κάποια κατεύθυνση. Θετικά, αλλά με κέρδη κάτω από το 1%, κινούνται οι Jumbo, Alpha Bank, ΑΛΦΑ+0,74% Λάμδα, ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ+0,38% και Εθνική, ενώ αντίθετα, απώλειες καταγράφει η ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ-3,50% (-3,50%) και η ΕΕΕ (-1,04%). Ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ-0,65% ΟΤΕ, ΟΤΕ-0,63% ΔΕΗ, ΔΕΗ-0,40% Βιοχαλκο και Folli Follie.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.