Έκκληση ΣΕΤΕ για αυτοσυγκράτηση στην κόντρα για τη «μικρή ΔΕΗ»

Την ανάγκη όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στην «κόντρα» για τη «μικρή ΔΕΗ», τόσο οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση οι οποίοι απεργούν, όσο και κάθε άλλος εμπλεκόμενος, ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδέσμου το ενδεχόμενο είτε ολιγόωρων διακοπών της ηλεκτροδότησης – πολύ, δε, περισσότερο το ενδεχόμενο black out – θα προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία της χώρας και μάλιστα σε μία περίοδο αιχμής, όπου ο τουρισμός εμφανίζει συνεχώς ανοδική πορεία.
Ο ΣΕΤΕ τονίζει χαρακτηριστικά ότι «εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, θα είναι καταστροφικό, τόσο για την θετική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες, τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές».
Προσθέτει ακόμη ότι θα υπάρξουν αλυσιδωτές αντιδράσεις οι οποίες μπορούν να ανατρέψουν την εξαιρετικά θετικά μέχρι σήμερα πορεία τόσο στις αφίξεις τουριστών όσο και στα έσοδα από την αυξημένη κίνηση.
Κλείνοντας την ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει ότι «όλες οι πλευρές οφείλουν να δείξουν την αναγκαία αυτοσυγκράτηση και κοινή λογική. Το αναφαίρετο δικαίωμα της απεργίας, δεν μπορεί να καταστρέψει την μοναδική ευκαιρία που δίνει σήμερα ο τουρισμός στην χώρα για έξοδο από την ύφεση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.