Έως το Σεπτέμβριο ολοκληρώνει η Εθνική την πώληση της NBGI Private Equity Funds

Την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης της NBGI Private Equity Funds προανήγγειλε σήμερα Τρίτη ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Πέτρος Χριστοδούλου μιλώντας στο Reuters.

Η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της αξιοποιεί περιουσιακά στοιχεία που δεν αποτελούν κομμάτι της βασική της δραστηριότητα, όπως η NBGI Private Equity Funds.

Η επενδυτική μονάδα της Εθνικής Τράπεζας στο Λονδίνο ιδρύθηκε το 2000 και έχει διαθέτει από 10 funds με υπό διαχείριση κεφάλαια περίπου 900 εκατ. ευρώ.

Ο Κ. Χριστοδούλου ανέφερε σήμερα πως η Εθνική εξετάζει τις προσφορές του δεύτερου γύρου για την NBGI Private Equity Funds και ευελπιστεί πως θα πωλήσει την συγκεκριμένη μονάδα άμεσα. «Περνάμε τώρα τον δεύτερο γύρο της διαδικασίας πώλησης. Πιστεύουμε πως είναι κάτι άμεσο» είπε, προσθέτοντας ότι «πιθανότατα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι στη διαδικασία συνεχίζει το 1/4 των επενδυτών που είχαν αρχικά εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Τέλος, ο ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής αποκάλυψε πως η τράπεζα ενδέχεται να προχωρήσει σύντομα σε νέα έκδοση ομολόγου. Σημειώνεται πως τον Απρίλιο η Εθνική προχώρησε σε επιτυχημένη έκδοση πενταετών ομολόγων ύψους 750 εκατ. ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.