Ήπια ανοδικά το Χ.Α.

Έντονη μεταβλητότητα εμφανίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλάζοντας αρκετές φορές μέχρι τώρα πορεία, αποτιμώντας κάθε στοιχείο που μπορεί να δώσει μια περισσότερο ξεκάθαρη εικόνα για τις κυβερνητικές ενέργειες στο ζήτημα της κατάρτισης της λίστας των μεταρρυθμίσεων.

Στις 14:02, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,60% στις 769,49 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 45 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 0,56% στις 228,18 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,63% στις 564,28 μονάδες.

Ο μεγαλύτερος όγκος των συναλλαγών απορροφάται και σήμερα από τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος έχει διακινήσει περί τα 126 εκατ. τεμάχια, από τα 134 εκατ. συνολικά της αγοράς. Η αγορά έχει στρέψει τα βλέμματα της στον κλάδο ο οποίος έχει πληγεί περισσότερο από τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, ενώ στο υπόλοιπο ταμπλό η τήρηση στάσης αναμονής είναι εμφανής.

Αν και ο γενικός δείκτης πέρασε τις πρώτες ώρες αναζητώντας πρόσημο, οι διαρροές ότι η λίστα των μεταρρυθμίσεων είναι έτοιμη, έδωσε μια ανάσα ανακούφισης στην αγορά. Χωρίς να επιβεβαιώνεται τίποτα, στο Μαξίμου επικρατεί έντονη κινητικότητα, στοιχείο που δείχνει οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους θεσμούς, ώστε από τη στιγμή που θα κατατεθούν οι προτάσεις η διαδικασία έγκρισής τους να είναι η συντομότερη δυνατή.

Στο ταμπλό, μικτά είναι τα πρόσημα στον τραπεζικό κλάδο, με την Πειραιώς να ξεχωρίζει, αφού καταγράφει κέρδη 6,23%$, ενώ η Eurobank ακολουθεί με άνοδο 2,11%. Άλλωστε σήμερα έγινε γνωστό ότι θυγατρικές του στρατηγικού της επενδυτή Fairfax προχώρησαν σε αγορές μετοχών της το διήμερο 23 και 24 Μαρτίου.

Αντίθετα, η Εθνική και η Alpha Bank ΑΛΦΑ+0,98% δέχονται πιέσεις, καταγράφοντας απώλειες 1,79% και 0,33% αντίστοιχα. Πιέσεις δέχεται και η MIG, η οποία ανακοίνωσε διοικητικές αλλαγές, ενώ με αρνητικό πρόσημα κινείται και η ΔΕΗ, ΔΕΗ-1,11% μετά τα αποτελέσματα του 2014 που δημοσιοποίησε σήμερα.

Η Aegean καταγράφει κέρδη 4,23%, με την αγορά να υποδέχεται θετκά τα σχέδια για νέες επενδύσεις με στόχο την αύξηση του μεριδίου της στην αγορά, η Jumbo κερδίζει 3,38% και η Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ+1,60% είναι στο +1,96%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.