Ήπια πτωτικά κινείται το Χ.Α.

Παράσταση για… ένα ρόλο μετατρέπεται η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη ΔΕΗ ΔΕΗ+3,79% να απορροφά το μεγαλύτερο όγκο των συναλλαγών και αρκετές μετοχές να βρίσκονται στο επενδυτικό περιθώριο.

Ειδικότερα, στις 13:57, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,11% στις 649,08 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 12,3 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει απώλειες 0,32% στις 191,59 μονάδες.

Σήμερα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα λάβουν χώρα οι αναδιαρθρώσεις του βασικού δείκτη της Morgan Stanley με την ΔΕΗ να εισέρχεται στον δείκτη (συγκλίνουσες εκτιμήσεις για εκτιμώμενες εισροές 8 εκατ. τεμαχίων). Η εξέλιξη αυτή θέτει τη μετοχή στο επίκεντρο, διακινώντας σχεδόν το ένα πέμπτο του συνολικού όγκου, ενώ τα κέρδη της φτάνουν το 3,79%.

Η αγορά σήμερα μόνο διαδικαστική μπορεί να χαρακτηριστεί, εν αναμονή της έναρξης της διαπραγμάτευσης των τραπεζικών μετοχών, γεγονός που αποτυπώνεται με τον πλέον γλαφυρό τρόπο στους όγκους. Εκτός του ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ-1,76% και του ΟΤΕ, ΟΤΕ-0,43% ο όγκος των οποίων ξεπερνά κατάτι τις 200 χιλ. τεμάχια, εκείνος των υπολοίπων μετοχών του FTSE 25 μετά βίας φτάνουν σε διψήφιες χιλιάδες.

Η αγορά αποδεικνύει πόσο τραπεζοκεντρική είναι, παρά το γεγονός ότι ο συντελεστής βαρύτητας του κλάδου έχει συρρικνωθεί σημαντικά. Άλλωστε, και σε δημοσιονομικό επίπεδο οι καταλύτες αυτές τις ημέρες απουσιάζουν, καθώς βρισκόμαστε στο μέσο της διαδικασίας καθορισμού του δευτέρου πακέτου των προαπαιτουμένων για την Ελλάδα, διάστημα που παραδοσιακά εμφανίζει χαμηλό ενδιαφέρον για την αγορά.

Στο ταμπλό τώρα, μόλις έξι μετοχές συντηρούν το θετικό τους πρόσημο. Εκτός της ΔΕΗ, η Aegean και τα Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ+2,33% καταγράφουν κέρδη 2,7%, η ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ+1,85% είναι στο -1,85% και οι Folli Follie και Motor Oil κινούνται με μικρά κέρδη.

Στον αντίποδα, η ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ-2,37% υποχωρεί κατά 2,37%, η Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ-1,70% είναι στο -2,27% και ο ΟΛΠ ΟΛΠ-2,03% στο -2,03%, ενώ άνω του 1% είναι οι απώλειες σε ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, ΕΧΑΕ-1,88% Μυτιληναίος, ΜΥΤΙΛ-1,61% ΜΕΤΚΑ ΜΕΤΚ-1,59% και Grivalia. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΕΕ, Τιτάν, ΟΤΕ και Λάμδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.