Ήπια πτωτικά οι ευρωαγορές

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, με την αγορά να αποκομίζει μέρος των κερδών της, μετά το τετραήμερο ανοδικό σερί που προκάλεσαν οι θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, στις 15:10, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,22% στις 6.723 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,37% στις 11.442 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,12% στις 4.992 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,14% στις 395,92 μονάδες.

Αρνητικά επίσης λειτουργεί στην αγορά η πτώση του πετρελαίου, με τα συμβόλαια του αργού ήδη να χάνουν πάνω από 2,3%, καθώς το Ιράν και οι έξι μεγάλες δυνάμεις έφθασαν σε ιστορική συμφωνία για την ελάφρυνση των διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την επιβολή περιορισμών στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Στο ταμπλό, η Kuehne & Nagel International ενισχύεται κατά 3,3%, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο ήταν υψηλότερα του αναμενομένου. Επίσης, τα κέρδη πρώτου εξαμήνου αυξήθηκαν κατά 326 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Στον αντίποδα, ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες σήμερα. Η BMW υποχωρεί κατά 0,9%, καθώς ανακοίνωσε ότι η ζήτηση των αυτοκινήτων στην Κίνα έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ τώρα εκτιμάται ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου πιθανόν να έχουν μειωθεί κατά 40%. Η PSA Peugeot Citroen σημειώνει απώλειες 2,6% και η Volkswagen είναι στο -2,2%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, άνοδος 0,3% καταγράφηκε στον δείκτη τιμών καταναλωτή στη Γερμανία τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014. Σε μηνιαία βάση ο δείκτης υποχώρησε κατά 0,1%.

Επίσης, περαιτέρω επιδείνωση παρουσίασε το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιούλιο, παρά την προοπτική συμφωνίας για τη στήριξη της Ελλάδας, υποδηλώνοντας ότι η ανάκαμψη στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία χάνει τη δυναμική της. Ο δείκτης ZEW για τις οικονομικές προσδοκίες στη Γερμανία υποχώρησε, για τέταρτο συνεχή μήνα, στις 29,7 μονάδες από 31,5 μονάδες που ήταν τον Ιούνιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.