Ήπια πτωτικά οι ευρωαγορές

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται σήμερα ανοδική οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν μέρος των κερδών του προηγούμενου διημέρου, ενώ παράλληλα αναμένουν και τα εταιρικά αποτελέσματα που θα αρχίσουν να ανακοινώνονται από τις εισηγμένες.

Ειδικότερα, στις 10:38, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,28% στις 6.280 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,20% στις 9.792 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,02% στις 4.616 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,12% στις 357,91 μονάδες. Οι μετοχές διαπραγματεύονται πλέον στις 15,5 φορές τα κέρδη των εισηγμένων, από 17,3 φορές τον Απρίλιο.

Στο ταμπλό, η SABMiller υποχωρεί κατά 1,9%, μετά το δημοσίευμα της New York Post που ανέφερε ότι η διοίκηση πιθανόν να απορρίψει την αναμενόμενη πρόταση εξαγοράς της Anheuser-Busch InBev.

Επίσης, η Air France υποχωρεί κατά 0,5%, μετά τα επεισόδια που υπήρξαν λόγω της ανακοίνωσης για σταδιακή κατάργηση 2.900 θέσεων εργασίας σε δύο χρόνια. Παράλληλα η Air France-KLM σκοπεύει να περιορίσει τον στόλο της κατά 14 αεροσκάφη.

Στον αντίποδα, η Vivendi σημειώνει κέρδη 2,6%, καθώς έγινε γνωστό ότι αύξησε στο 19,9% το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο της Telecom Ιtalia.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, απρόσμενη πτώση παρουσίασαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Αύγουστο. Σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, οι βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν κατά 1,8% από τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι παραγγελίες από τις χώρες εκτός Ευρωζώνης σημείωσαν βουτιά 3,7%. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξησή τους κατά 0,3%, κατά μέσο όρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.