Ήπιες ρευστοποιήσεις στη Wall Street

Με αρνητικά πρόσημα ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, καθώς τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την αγορά ακινήτων επισκιάζονται από τη νευρικότητα των επενδυτών μετά και την κατάκτηση νέων ιστορικών υψηλών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ειδικότερα, στις 16:39, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,11% στις 18.278,23 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,01% στις 5.077,73 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,10% στις 2.127,15 μονάδες.

Στο ταμπλό, η TJX ενισχύεται κατά 3,7%, μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 5,8%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια των αλυσίδων TJ Maxx και Marshalls, η αύξηση των προσφορών στα καταστήματά της στάθηκε η αιτία για την αύξηση των πελατών της.

Επίσης, η Take-Two Interactive Software σημειώνει κέρδη 11,5%, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η δημιουργός του παιχνιδιού the Grand Theft Auto ανακοίνωσε επίσης αύξηση του στόχου επαναγοράς ιδίων μετοχών.

Στον αντίποδα, η Urban Outfitters σημειώνει απώλειες 14,9%, μετά τα χειρότερα του αναμενομένου κέρδη και πωλήσεις που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Επίσης, η σύστασή της υποβαθμίστηκε σε hold από την Oppeneheimer και την Piper Jaffray.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση 20,2% καταγράφηκε στις ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2015 στον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος 1,14 εκατ.. Αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει άνοδος 9,1%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.