Ήπιες ρευστοποιήσεις στις ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησαν και σήμερα στις ευρωαγορές, για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, με την αγορά να προσπαθεί να αναπροσαρμόσει τα χαρτοφυλάκιά της με βάση τις αλλαγές στη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Federal Reserve που αναμένονται τον Δεκέμβριο.
Ειδικότερα, στις 10:34, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,11% στις 6.360 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,26% στις 10.960 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,48% στις 4.958 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,20% στις 379,18 μονάδες.
Στο ταμπλό, η Continental υποχωρεί κατά 3,9%, καθώς οι πωλήσεις τρίτου τριμήνου ήταν κατώτερες των εκτιμήσεων, εξαιτίας της χαμηλότερης ζήτησης που παρατηρήθηκε στην Κίνα. Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, αύξηση της κερδοφορίας κατά 11%.
Στον αντίποδα, η Trelleborg σημειώνει κέρδη 12%, μετά την ανακοίνωση ότι θα εξαγοράσει την Czech CGS Holding. Το αντίτιμο της αγοράς εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 643,1 εκατ. δολάρια.
Κέρδη 8,3% σημειώνει η Tullow Oil, καθώς κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με την A.P. Moeller-Maersk, ώστε η δεύτερη να εξαγοράσει το ήμισυ των μετοχών της Africa Oil στην Κένυα και την Αιθιοπία.
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατώτερο του αναμενόμενου ήταν το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο, καθώς οι εισαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο από τις εξαγωγές. Το πλεόνασμα, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, μειώθηκε στα 19,4 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο έναντι των 19,7 δισ. ευρώ με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία για τον Αύγουστο. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στα 20 δισ. ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.