Ήπιο profit taking στο Χ.Α.

Πτωτικά ξεκίνησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να κατοχυρώνει μέρος των χθεσινών, εκρηκτικών, κερδών της, τα οποία επανέφεραν τον γενικό δείκτη πάνω από τις 660 μονάδες, μετά από έξι συνεδριάσεις.

Ειδικότερα, στις 11:02, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,33% στις 664,87 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 11 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει πτώση 0,29% στις 195,36 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 2,33% στις 200,02 μονάδες.

Όπως αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance η αγορά περιμένει τις πρώτες εκείνες ενδείξεις εφαρμογής του μνημονίου, όπως μία ιδιωτικοποίηση, ή την ανακεφαλαίωση του τραπεζικού κλάδου, που μπορούν να της δώσουν ορμή για να κάνει προσπάθεια να ανακάμψει.

Το επόμενο διάστημα, το πιο δύσκολο και μεγάλο βήμα της κυβέρνησης θα έχει να κάνει με το Συνταξιοδοτικό, μιας και είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα σε κόστος, ενώ η βιωσιμότητά του δεν υφίσταται με τα σημερινά δεδομένα. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να δώσει μία λύση μακράς διάρκειας, το επόμενο διάστημα, που θα αλλάξει τα δεδομένα για την Οικονομία, μιας και ο δρόμος είναι μοναδικός και μακρύς τουλάχιστον μέσα στην ζώνη του ευρώ.

Στο ταμπλό, οι μετοχές της Eurobank και της Εθνικής συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, καταγράφοντας κέρδη 4,17% και 2,27% αντίστοιχα, ενώ θετικά, κατά 0,87%, κινείται και η Alpha Bank. ΑΛΦΑ+0,87% Ήπια ανοδικά κινούνται οι μετοχές των Λαμδα, ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ+0,49% Folli Follie και ΜΕΤΚΑ.

Στον αντίποδα, η Βιοχαλκο, η ΟΛΠ ΟΛΠ-2,12% και η ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ-2,23% καταγράφουν απώλειεςπου ξεπερνούν το 2%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΠ-0,70% ΕΧΑΕ, ΕΧΑΕ-0,61% ΟΤΕ, ΟΤΕ-0,74% Jumbo, Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ-0,42% και Aegean.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.