Αιχμές των ΕΛΠΕ για την τετραήμερη απεργία των εργαζομένων

Για απεργία, η οποία εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες, κάνουν λόγο κύκλοι της διοίκησης των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), με αφορμή την τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση που προκηρύχθηκε σήμερα.
Σημειώνουν ακόμη, ότι η απεργία δεν έχει λογική εξήγηση, καθώς τα αιτήματα για τα οποία προκηρύχθηκε είναι ήδη ικανοποιημένα. Τα αιτήματα του σωματείου των εργαζομένων περιλαμβάνουν ασφαλή οργανογράμματα, προσλήψεις, μονιμοποιήσεις εργολαβικών εργαζομένων, πρόγραμμα εκπαίδευσης, διαδικασίες και περιγραφές θέσεων εργασίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αίτημα για κάλυψη των κενών σε ανθρώπινο δυναμικό, ικανοποιείται καθώς στο β’ εξάμηνο του 2015 έγιναν 84 προσλήψεις και την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκαν άλλες 170, ενώ η μονιμοποίηση των «εργολαβικών» εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες υλοποιείται σταδιακά. Δεν υπάρχει όμως ούτε η δυνατότητα, ούτε η ανάγκη για πλήρη μονιμοποίηση όλων, προσθέτουν οι ίδια πηγές.
Επίσης, καλύπτονται τα αιτήματα για προγράμματα εκπαίδευσης και για καθορισμό των διαδικασιών για την περιγραφή των θέσεων εργασίας. Τέλος, σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα οικονομικό αίτημα. «Πώς να υπάρχει άλλωστε, όταν αναφερόμαστε σε εργαζόμενους με προνομιούχα υπερκάλυψη ασφαλιστικών και εισοδηματικών αναγκών. Επιπλέον υπάρχει σταθερή, ασφαλής και μόνιμη απασχόληση, κάτι που για τους εργαζόμενους στην υπόλοιπη χώρα αποτελεί άπιαστο όνειρο», σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι.
Με επίσημη ανακοίνωση εξάλλου, η διοίκηση των ΕΛΠΕ καλεί τους εργαζόμενους να επανεξετάσουν τη στάση τους και να υιοθετήσουν το στρατηγικό σχεδιασμό για την ενίσχυση της ασφάλειας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.