«Ανέβασε» τις ευρωαγορές ο ενεργειακός κλάδος

Το ριμπάουντ του κλάδου της ενέργειας έδωσε ώθηση στους ευρωπαϊκούς δείκτες, οι οποίες έκλεισαν τελικά με κέρδη, για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ανατρέποντας τις ενδοσυνεδριακές διορθωτικές κινήσεις.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ^FTSE+0,23% ενισχύθηκε κατά 0,24% στις 6.754 μονάδες, ο γερμανικός DAX ^GDAXI+0,28% κατέγραψε άνοδο 0,28% στις 11.517 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ^FCHI+0,69% έκλεισε ανοδικά κατά 0,68% στις 5.032 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,5% στις 398,3 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να χάνει έως και 0,4%.

Στο ταμπλό, η Kuehne & Nagel International ενισχύθηκε κατά 2,2%, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο ήταν υψηλότερα του αναμενομένου. Επίσης, τα κέρδη πρώτου εξαμήνου αυξήθηκαν κατά 326 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Στον αντίποδα, ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες σήμερα. Η BMW έκλεισε με απώλειες, καθώς ανακοίνωσε ότι η ζήτηση των αυτοκινήτων στην Κίνα έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ τώρα εκτιμάται ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου πιθανόν να έχουν μειωθεί κατά 40%. Η PSA Peugeot Citroen σημείωσε απώλειες 2,1% και η Volkswagen έκλεισε στο -2,4%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, άνοδος 0,3% καταγράφηκε στον δείκτη τιμών καταναλωτή στη Γερμανία τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014. Σε μηνιαία βάση ο δείκτης υποχώρησε κατά 0,1%.

Επίσης, περαιτέρω επιδείνωση παρουσίασε το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιούλιο, παρά την προοπτική συμφωνίας για τη στήριξη της Ελλάδας, υποδηλώνοντας ότι η ανάκαμψη στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία χάνει τη δυναμική της. Ο δείκτης ZEW για τις οικονομικές προσδοκίες στη Γερμανία υποχώρησε, για τέταρτο συνεχή μήνα, στις 29,7 μονάδες από 31,5 μονάδες που ήταν τον Ιούνιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.