Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές – Πτωτικά ο FTSE 100

Ανοδικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, πλην του βρετανικού FTSE 100, ^FTSE-0,11% ανακάμπτοντας από τη διήμερη έντονη πτώση, καθώς λαμβάνουν ώθηση από την πτώση του ευρώ, η οποία καθιστά ελκυστικότερες τις μετοχές, ειδικά εκείνες του εξαγωγικού κλάδου.

Ειδικότερα, στις 10:26, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,11% στις 6.888 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,58% στις 11.913 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με κέρδη 0,11% στις 5.011 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,48% στις 396,45 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να υπάρξει κάποια μεταβλητότητα, στη σκιά των γεγονότων στην Υεμένη, όπου οι ΗΠΑ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να παράσχουν εναέριο ανεφοδιασμό σε καύσιμα και να στείλουν αεροσκάφη για να βοηθήσουν τον συνασπισμό, επικεφαλής του οποίου είναι η Σαουδική Αραβία, στις επιχειρήσεις του στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι.

Στο ταμπλό, η Novo Nordisk σημειώνει κέρδη 13%, μετά την ανακοίνωση ότι θα καταθέσει τα αποτελέσματα της έρευνας της πάνω σε ένα νέο φαρμακευτικό σκεύασμα στις αμερικανικές αρχές, ώστε να λάβει τις απαραίτητες άδειες για την μαζική παραγωγή του.

Επίσης, η Swatch Group ενισχύεται κατά 3,2%, μετά τις δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου, Nick Hayek, ότι ο ρυθμός αύξησης των εσόδων το τρέχον έτος θα είναι μεταξύ 5% και 10%.

Στο +2% είναι και η ICAP, με την αγορά να υποδέχεται θετικά τα σχέδια περί απόσχισης των δραστηριοτήτων της EBS-BrokerTec, η οποία θα διαχωρίσει την πλατφόρμα ηλεκτρονικών συναλλαγών από την κύρια μονάδα.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στις 93 μονάδες ανήλθε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία τον Μάρτιο του 2015, επιβεβαιώνοντας απόλυτα στους αναλυτές.

Από την άλλη, πτώση 3% καταγράφηκε στις τιμές εισαγωγών της Γερμανίας τον Φεβρουάριο του 2015, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2014, διαψεύδοντας επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση 3,5%, σε ετήσια βάση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.