Αναστολή λειτουργίας της Airfasttickets αποφάσισε η ΙΑΤΑ

Σε διαπραγματεύσεις με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA) βρίσκεται η Airfasttickets έπειτα από την απόφαση της ένωσης να αναστείλει τη λειτουργία της εταιρείας λόγω καθυστέρησης πληρωμών προς τις αεροπορικές εταιρείες για το μήνα Μάιο, οι οποίες φέρεται να φτάνουν τα 45 εκατ. ευρώ.

Οι δικτυακοί τόποι της Airfasttickets σε Βρετανία και Ελλάδα δείχνουν πάντως να λειτουργούν κανονικά τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει το βρετανικό Travel Weekly και το TTG, η ΙΑΤΑ αναφέρει στην επιστολή της προς τις αεροπορικές εταιρείες: «Θέτουμε προσωρινά εκτός αγοράς το βρετανικό γραφείο της Airfasttickets εξαιτίας της αδυναμίας της εταιρείας να τηρήσει τις ημερομηνίες πληρωμών των λογαριασμών της για την εκκαθάριση των πωλήσεων του μηνός Μαΐου».

Προσθέτει ότι «αναστέλλουμε τη λειτουργία της εταιρείας και στην Ελλάδα και τη Γερμανία λόγω της κοινής ιδιοκτησιακής δομής αυτών των πρακτορείων».

Η ΙΑΤΑ αναφέρει ακόμα στην επιστολή της ότι τα ποσά που βρίσκονται σε «ρίσκο» στη βρετανική αγορά είναι 14 εκατ. ευρώ, στη Γερμανία 22 εκατ. και στην Ελλάδα 9 εκατ. ευρώ.

Σε δήλωσή της προς το Travel Weekly, η εταιρεία αναφέρει πως «βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΙΑΤΑ σχετικά με τους όρους πληρωμής των ομολόγων / εγγυητικών επιστολών της για ποσά που προέκυψαν ως αποτέλεσμα της ταχείας και σημαντικής αύξησης του όγκου των πωλήσεων της εταιρείας».

»Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι εμπιστευτικές, και είμαστε σίγουροι ότι θα επιτευχθεί μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία.

»Η Εταιρεία παραμένει οικονομικά σταθερή και οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά».

Την Παρασκευή, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airfasttickets Νικόλαος Κοκλώνης, δήλωσε ότι τα χρήματα που οφείλονται βρίσκονται στην τράπεζα. Επισήμανε ακόμα ότι η ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας κατά τους τελευταίους μήνες έκανε την ΙΑΤΑ να ζητήσει αύξηση του εγγυητικού ποσού από τα 11 στα 29 εκατ. δολάρια.

Η Airfasttickets ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2009 αλλά μετέφερε την έδρα της στις ΗΠΑ με την προοπτική να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.

Λειτουργεί online ταξιδιωτικά πρακτορεία σε Ελλάδα, Βρετανία, Γερμανία και Ρωσία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.