Ανοδικά αντιδρά σήμερα το Χ.Α.

Ανακάμπτει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τις χθεσινές πιέσεις, επιβεβαιώνοντας τις στηρίξεις που ενεργοποιήθηκαν μόλις «άγγιξε» χτες τα επίπεδα των 817 μονάδων.

Ειδικότερα, στις 11:12, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,44% στις 821,49 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 14 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,92% στις 246,54 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 1,23% στις 654,18 μονάδες.

Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, μπορεί να μην υπήρξε κάποια συμφωνία στο χθεσινό Eurogroup, ωστόσο διαφάνηκε ότι η στρατηγική της ρήξης δεν αποτελεί επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης. Το πρόβλημα πλέον είναι ο χρόνος και ο κίνδυνος ενός “ατυχήματος”, με την αγορά να δείχνει διάθεση “οχύρωσης” στα τρέχοντα επίπεδα, εωσότου επιταχυνθούν οι εξελίξεις.

Όπως άλλωστε αναφέρει το www.naftemporiki.gr, μετά το χθεσινό Eurogroup το ενδιαφέρον της κυβέρνησης στρέφεται στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για μια δραστική αλλαγή στάσης απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα ρευστότητας. Χθες ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, άφησε «ανοιχτό» ένα παράθυρο λέγοντας ότι «η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη και πως δεν περιμένει υποδείξεις από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης», αλλά πολύ δύσκολα ο Μ. Ντράγκι θα χαλαρώσει στην παρούσα φάση «τα λουριά», πριν δηλαδή βγει λευκός καπνός από το Brussels group.

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς και η Eurobank, οι οποίες πιέστηκαν σημαντικά το προηγούμενο διήμερο, καταγράφουν κέρδη άνω του 5%. Στο +2,5% βρίσκονται και οι μετοχές της Εθνικής και της Alpha Bank, ΑΛΦΑ+2,56% ενώ κοντά στο +3% κινείται η Τέρνα Ενεργειακή.

Ήπια ανοδικά κινείται η πλειονότητα των μετοχών του FTSE 25, με την Βιοχαλκο να προσελκύει το ενδιαφέρον, καταγράφοντας κέρδη 1,69%, μετά τη δημοσιοποίηση των λεπτομερειών της συμφωνίας με τη Σιδενόρ. ΣΙΔΕ+1,41% Κέρδη 1,43% και για τον ΟΠΑΠ. ΟΠΑΠ+1,43% Η ΔΕΗ ΔΕΗ+1,09% είναι στο +1,45% και η ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ+1,70% στο +2,27%.

Στον αντίποδα, η ΕΕΕ, μόνιμα “κόντρα στο ρεύμα”, καταγράφει απώλειες 1,17%, ενώ χωρίς πρόσημο ακόμη κινούνται οι ΜΕΤΚΑ, ΜΕΤΚ MIG και Aegean.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.