«Βαριές» απώλειες στις ευρωαγορές

Αυτοκινητοβιομηχανίες, ενέργεια και εμπορεύματα ήταν οι τρεις κλάδοι που προκάλεσαν το ηχηρό sell off σήμερα στις ευρωαγορές, οι οποίες έκλεισαν με βαριές απώλειες, στη σκιά του σκανδάλου της Volkswagen.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ^FTSE-2,83% υποχώρησε κατά 2,83% στις 5.936 μονάδες, ο γερμανικός DAX ^GDAXI-3,80% κατέγραψε πτώση 3,79% στις 9.571 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ^FCHI-3,42% έκλεισε πτωτικά κατά 3,41% στις 4.429 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 3,12% στις 346,67 μονάδες, ενώ ο τζίρος συναλλαγών ήταν κατά 20% υψηλότερος από το μέσο όρο των τελευταίων 30 ημερών.

Στο ταμπλό, συνεχίστηκε και σήμερα η πτώση της μετοχής της Volkswagen, η οποία σήμερα βρέθηκε στο -19%, καθώς η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ (EPA) ανακάλυψε σε ελέγχους που διενήργησε ότι ορισμένα οχήματα της είχαν εγκατεστημένους σύνθετους αλγόριθμούς που μείωναν τους παραγόμενους ρύπους κατά τη διάρκεια ελέγχων, εξαπατώντας τις Αρχές.

Επίσης, απώλειες που ξεπέρασαν το 3,4% σημείωσαν οι Roche Holding και Novartis, μετά το δημοσίευμα των Financial Times ότι τα ιδρυτικά μέλη της πρώτης δεν ενδιαφέρονται πλέον για την συγχώνευση με τη δεύτερη.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε και ο κλάδος των εμπορευμάτων, υπό την πίεση των ανησυχιών για την πορεία της κινεζικής οικονομίας. Η Glencore υποχώρησε κατά 11%, η Anglo American έχασε 6,6%, ενώ BHP Billiton και Rio Tinto Group σημείωσαν απώλειες που ξεπέρασαν το 3,5%.

Στον αντίποδα, η RSA Insurance Group ανέκαμψε σήμερα, καταγράφοντας κέρδη 0,7%, μετά τη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου, Στέφεν Έστερ ότι η εταιρεία θα προσεγγίσει νέους ενδιαφερόμενους για την εξαγορά της μετά απόρριψη της πρότασης της Zurich Insurance Group.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.