«Βγήκαν» οι πωλητές στο Χ.Α.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Αδύναμο να ξεπεράσει τη νευρικότητα εμφανίζεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη πλέον να κινείται με αρνητικό πρόσημο, εν μέσω επιλεκτικών ρευστοποιήσεων.

Ειδικότερα, στις 13:36, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,87% στις 826,18 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 29 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,88% στις 247,82 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 3,53% στις 649,00 μονάδες.

Η αγορά “οχυρώνεται” στα τρέχοντα επίπεδα, εωσότου υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών. Οι συζητήσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της θα συνεχιστούν το σαββατοκύριακο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, με στόχο να αρχίσει εντός των επόμενων ημερών η σύνταξη του κειμένου της τεχνικής συμφωνίας.

Το πλαίσιο αυτό επιβαρύνεται από τις αναφορές του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν προς τα μέλη του δ.σ. του Ταμείου, ότι υπάρχει πρόοδος στα διαδικαστικά των διαπραγματεύσεων, αλλά όχι στα σημαντικά θέματα από την επίλυση των οποίων εξαρτάται η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Στο ταμπλό, το αρνητικό πρόσημο δεσπόζει, με την Alpha Bank ΑΛΦΑ-4,86% και την Πειραιώς να βρίσκονται στο -4,56% και -3,84% αντίστοιχα, ενώ απώλειες 3,25% σημειώνει και η Folli Follie.

Απώλειες που ξεπερνούν το 2% καταγράφουν οι Τιτάν, Εθνική, ΕΧΑΕ, ΕΧΑΕ-2,46% Ελλάκτωρ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ-2,19% Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ-1,94% και Eurobank, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, ΓΕΚΤΕΡΝΑ-1,15% ΜΕΤΚΑ, ΜΕΤΚ-0,98% MIG, ΟΤΕ ΟΤΕ-0,46% και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, η ΕΕΕ βρίσκεται σταθερά στο +4,04%, με την αγορά να αποτιμά θετικά τα στοιχεία για την πορεία της το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η ΔΕΗ ΔΕΗ+0,40% είναι στο +0,60%, η Βιοχαλκο στο +0,85% και η Grivalia στο +1,14%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.