«Βυθίζουν» τις ευρωαγορές οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Σε ρυθμούς Volkswagen κινούνται οι ευρωαγορές, με τους δείκτες να υποκύπτουν στις ισχυρές πιέσεις που εκδηλώνονται πλέον στη μετοχή της, καθώς και στην έταιρη γερμανική BMW, η οποία βλέπει να δημιουργούνται υπόνοιες νέου σκανδάλου και γι’ αυτήν.

Ειδικότερα, στις 14:54, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,62% στις 5.996 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 1,81% στις 9.445 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 1,42% στις 4.372 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 1,40% στις 342,11 μονάδες.

Στο ταμπλό, αν και ξεκίνησε με κέρδη, η μετοχή της Volkswagen πλέον καταγράφει βουτιά άνω του 6%, εν μέσω πληροφοριών ότι ορισμένα μοντέλα της υπερβαίνουν και τα ευρωπαϊκά όρια σε εκπομπές ρύπων.

Επίσης, απώλειες 7,5% σημειώνει η BMW, παρά το γεγονός ότι προχώρησε σε διάψευση δημοσιευμάτων του γερμανικού Τύπου που έκαναν λόγο για ανάλογες με τη Volkswagen πρακτικές στα πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Η Hennes & Mauritz σημειώνει απώλειες 1,8%, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο. Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 5,31 δισ. κορόνες, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσουν στα 5,37 δισ. κορόνες.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης GfK στη Γερμανία τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στις 9,6 μονάδες, που αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη υποχώρησή του στις 9,8 μονάδες.

Από την άλλη, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τουλάχιστον τεσσάρων ετών σκαρφάλωσε το κλίμα στη βιομηχανία της Γαλλίας τον Σεπτέμβριο, καθώς αυξήθηκε στις 104 μονάδες από τις 103 μονάδες του Αυγούστου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν πως θα παρέμενε αμετάβλητος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.