Γ. Βαρουφάκης: Συμφωνία όποια κι αν είναι η έκβαση του δημοψηφίσματος

«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τη Δευτέρα θα υπάρξει μια συμφωνία» φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.
«Είμαι απολύτως πεπεισμένος διότι διακυβεύονται πολλά, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Η Ευρώπη έχει ανάγκη μια συμφωνία. Η Ελλάδα έχει ανάγκη μια συμφωνία, έτσι θα φθάσουμε σε μια συμφωνία» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Παράλληλα, έκανε λόγο για «τρομοκρατία» από τη μεριά των πιστωτών. «Γιατί μας εξανάγκασαν να κλείσουμε τις τράπεζες; Για να φοβίσουν τους ανθρώπους. Και όταν πρόκειται για διασπορά φόβου, αυτό αποκαλείται τρομοκρατία», πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης.
Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, τις οποίες αναμεταδίδει το Reuters, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι η πρόταση των δανειστών παραμένει στο τραπέζι διότι, όπως εξήγησε, είναι αυτό που θέλουν.
Επιπλέον, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο κ. Βαρουφάκης φέρεται να άφησε αιχμές κατά του ομολόγου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατηγορώντας τον ότι κατέστησε σαφές το 2012 πως θα προτιμούσε ένα Grexit.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.