Γ. Σταθάκης: Σε 5 χρόνια, από 7 που είναι σήμερα, η αποπληρωμή επενδύσεων

Επιτάχυνση της διαδικασίας αποπληρωμής των επενδύσεων που είναι ενταγμένες στους παλαιούς αναπτυξιακούς νόμους, ώστε από επτά έτη να πληρώνονται σε τέσσερα ή πέντε, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα κατέστησε πιο ευνοϊκούς τους όρους για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να συνεχίσουν να διατηρούν τα βιβλία Β κατηγορίας για επενδύσεις έως 300.000 ευρώ.

Ειδικότερα ο Γ. Σταθάκης ανακοίνωσε ότι

μειώνεται το ύψος των απαιτουμένων επενδύσεων για τις ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) στα 50.000 ευρώ από τα 75.000 ευρώ που ήταν έως τώρα.
εντάσσονται όλες οι κατηγορίες στην αποκατάσταση μολυσμένων χώρων
οι επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Β κατηγορίας να μπορούν να τα διατηρούν εφόσον οι επενδύσεις τους είναι έως 300.000 ευρώ και για επενδύσεις άνω των 300.000 ευρώ να υποχρεούνται να μετατρέπουν τα βιβλία τους σε Γ κατηγορίας. Υπενθυμίζεται ότι με την έως τώρα διατύπωση όλες οι επιχειρήσεις που εντάσσονταν στον αναπτυξιακό νόμο υποχρεούνταν να μετατρέψουν τα βιβλία τους από Β κατηγορίας σε Γ.
η διαδικασία αποπληρωμής των επιχειρήσεων θα γίνεται ως εξής: το 1/7 των χρημάτων με το 50% της επένδυσης, άλλο 1/7 όταν υποβάλλεται το αίτημα για ολοκλήρωση του 100% της επένδυσης, ακόμη 1/7 όταν εγκρίνεται το 100% και μετά πλήρης αποπληρωμή εντός τεσσάρων ετών.
ο τόκος θα είναι σταθερός περίπου στο 1% – 1,1%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.