Δεύτερη ημέρα ισχυρών απωλειών στις ευρωαγορές

Με σημαντικές απώλειες, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους αναλυτές να έχουν αρχίσει να κάνουν λόγο για την επίσημη έναρξη μιας δύσκολης και γεμάτη προκλήσεις bear market.

Ειδικότερα, στις 10:30, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,24% στις 5.885 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 1,33% στις 9.357 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 1,42% στις 4.302 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 1,40% στις 336,80 μονάδες, διευρύνοντας σχεδόν στο 10% τις απώλειες του τρίτου τριμήνου του έτους.

Στο ταμπλό, η Volkswagen υποχωρεί κατά 4,6%, καθώς έγινε γνωστό ότι και οι σουηδικές αρχές ξεκινούν έρευνες για πιθανή παραβίαση των κανόνων από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η μετοχή της Volkswagen έχει χάσει πάνω από 41% της αξίας ςτης από τις 18 Σεπτεμβρίου, όταν και η ηγεσία της παραδέχτηκε ότι παραβιάζει την αμερικανική νομοθεσία.

Επίσης, η Quindell σημειώνει απώλειες 3,3%, καθώς έγινε γνωστό ότι ομάδα χρηστών του λογισμικού της κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας για παραβίαση κανόνων. Η ομάδα αυτή, της οποίας η ταυτότητα ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή, ζητεί από την εταιρεία αποζημείωση 9 εκατ. στερλινών.

Στο -7,4% βρίσκεται και η Wolseley, καθώς η διοίκησή της παραδέχτηκε ότι η αγορά στη Βόρεια Αμερική είναι γεμάτη προκλήσεις για περαιτέρω επέκταση της εταιρείας, ενώ αντίστοιχα και η βρετανική αγορά είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστική με μικρά περιθώρια κέρδους.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση 3,1% σημείωσε ο δείκτης τιμών εισαγωγών στη Γερμανία, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο, έναντι μείωσης 1,7% που είχε καταγραφεί τον αντίστοιχο μήνα του 2014. Οι αναλυτές ανέμεναν να υποχωρήσει ο δείκτης κατά 3%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.