Διάχυτη η αισιοδοξία για συμφωνία στο Χ.Α.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, με την αγορά να «καλωσορίζει» την επιτάχυνση των εξελίξεων προς μια συμφωνία για την χρηματοδότηση της Ελλάδας μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών.

Ειδικότερα, στις 14:12, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 4,03% στις 837,37 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 48,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 4,39% στις 251,45 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 8,38% στις 724,47 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, η τετράμηνη παράταση φτάνει πλέον στο τέλος της και μαζί με αυτή και οι οικονομικές ανοχές του Κράτους, κάτι που επιβάλλει την εξεύρεση λύσης που τόσο πολύ έχει ανάγκη η οικονομία και η χώρα.

Το πιο πιθανό είναι να έχουμε μία συμφωνία, που σε πρώτη φάση θα δίνει ανάσα ρευστότητας με μέτρα περισσότερο φορολογικής φύσης για να καλύψουν το κενό που έχει δημιουργηθεί, αλλά και να περάσουμε την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο που τόσο ανάγκη έχει η οικονομία και σε μία δεύτερη φάση θα έχουμε μία συνολική συμφωνία. Αυτή θα εμπεριέχει τα πιο δύσκολα κομμάτια μεταρρυθμίσεων και ένα νέο πακέτο δανεισμού που θα καλύπτει τόσο το κενό των επόμενων δύο ετών αλλά και πιθανό νέο δανεισμό για την ανάκαμψη της Χώρας.

Τεχνικά, το επίπεδο των 800 μονάδων είναι εκείνο που πρέπει να συντηρηθεί για να παραμείνει σε ανοδικό εβδομαδιαίο momentum η αγορά. Ακόμα και μία εσωτερική ρήξη να υπάρξει, τα περισσότερα κόμματα είναι έτοιμα να προχωρήσουν σε στήριξη για να μπορέσει επιτέλους να βρεθεί μία μεσοπρόθεσμη λύση στην οικονομία της χώρας. Η αγορά βλέπει αυτό σαν ενδεχόμενο για αυτό και έχει αυτή την θετική συμπεριφορά σε σχέση με τα οικονομικά δεδομένα.

Στο ταμπλό, η Πειραιώς καταγράφει κέρδη 11,56% στα 0,55 ευρώ, η Eurobank είναι στο +8,90% και η Εθνική στο +8,04%. Άλμα 7,78% καταγράφει η Ελλάκτωρ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ+7,78% στο +7,32% ο ΟΤΕ ΟΤΕ+7,58% είναι στο +6,93% και η Alpha Bank ΑΛΦΑ+7,81% στο +6,88%.

Κέρδη που ξεπερνούν το 4% σημειώνουν ΕΧΑΕ, ΕΧΑΕ+3,96% Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΠΕ+4,00% ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ+4,70% Jumbo, ΔΕΗ ΔΕΗ+4,91% και Aegean, ενώ ανοδικά κινούνται όλες οι μετοχές του FTSE 25, πλην της ΕΕΕ, η οποία υποχωρεί κατά 0,15%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.