Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές

Τα απογοτευτικά στοιχεία για το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία και το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας ασκούν σημαντικές πιέσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες, οι οποίοι διευρύνουν αυτήν την ώρα τις απώλειες τους.

Ειδικότερα, στις 15:08, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,91% στις 6.313 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 1,23% στις 9.995 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 1,36% στις 4.625 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 1,32% στις 357,03 μονάδες.

Στο ταμπλό, άλμα 8,9% σημειώνει η SABMiller, καθώς φαίνεται να είναι θετική στη νέα πρόταση εξαγοράς της από την Anheuser-Busch InBev, ύψους 68 δισ. στερλινών. Αν οριστικοποιηθεί η συμφωνία, θα είναι μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων που έχουν γίνει ποτέ στον επιχειρηματικό κόσμο.

Επίσης, κέρδη 5,5% σημειώνει η SAP, η οποία ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,62 δισ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να μην ξεπεράσουν τα 1,53 δισ. ευρώ.

Στον αντίποδα, η Royal Mail υποχωρεί κατά 5,3%, μετά την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης ότι σχεδιάζει την πώληση της συμμετοχής της στην εταιρεία, ύψους 14%, σε ομάδα θεσμικών επενδυτών.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, βουτιά στις 1,9 μονάδες, από 12,1 μονάδες που ήταν τον προηγούμενο μήνα, έκανε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW της Γερμανίας τον Οκτώβριο. Τα στοιχεία ήταν χειρότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι έβλεπαν μια πτώση της τάξεως των 6 μονάδων.

Επίσης, νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν κατά 3,7% σε σχέση με πέρυσι, έπειτα από πτώση 5,5% που είχαν σημειώσει τον Αύγουστο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.