Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές

Διευρύνονται οι απώλειες στους ευρωπαϊκούς δείκτες, με την πτώση της Shire να συμπαρασύρει όλη την Ευρώπη σε ρευστοποιήσεις. Το κλίμα επιδεινώνεται καθώς και τα αποτελέσματα των εισηγμένων για το τρίτο τρίμηνο του έτους δεν ικανοποιούν τις αγορές.

Ειδικότερα, στις 15:33, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 καταγράφει πτώση 1,18% στις 6.315 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 1,26% στις 8.714 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με απώλειες 1,52% στις 4.025 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 1,29% στις 317,38 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Shire σημειώνει βουτιά άνω του 27%, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της AbbVie ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει στις 20 Οκτωβρίου την πρόταση εξαγοράς της, ύψους 55 δισ. δολαρίων.

Στο -5,3% βρίσκεται και η Petroleum Geo-Services, τα EBITDA της οποίας εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν φέτος στα 725 εκατ. δολάρια, ενώ η προηγούμενη εκτίμησή της ήταν στα 850 εκατ. δολάρια.

Στον αντίποδα, η BG Group ενισχύεται κατά 2,9%, καθώς ανακοίνωσε ότι όρισε ως επικεφαλής της τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Statoil Helge Lund.

Επίσης, άνοδο 3,2% καταγράφει η Danone, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 6,9%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 5,9%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, σταθερός σε πολύ χαμηλά επίπεδα παρέμεινε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας Destatis.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.