Διευρύνονται τα κέρδη στους ευρωπαϊκούς δείκτες

Με σημαντικά κέρδη κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από τον κλάδο των εμπορευμάτων, ενώ θετικά λειτουργούν και οι εκτιμήσεις ότι η αμερικανική Federal Reserve θα καθυστερήσει την πρώτη αύξηση του επιτοκίου της.

Ειδικότερα, στις 15:00, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 2,06% στις 6.257 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 2,38% στις 9.780 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 3,23% στις 4.607 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 2,54% στις 356,71 μονάδες.

Στο ταμπλό, άλμα 9,2% καταγράφει η Glencore, μετά το +72% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, καθώς έγινε γνωστό ότι το ιαπωνικό Mitsui & Co. και ένα καναδικό συνταξιοδοτικό fund, εξέφρασαν ενδιαφέρον για την αγορά πακέτου μειοψηφίας στην αγροτική της μονάδα.

Επίσης, κέρδη 1,1% σημειώνει η Lloyds, καθώς η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην πώληση μετοχών ύψους 2 δισ. στερλινών την άνοιξη του 2016. Η κυβέρνηση της χώρας κατέχει μετοχές της τράπεζας από το 2008, όταν και τη διέσωσε.

Στο +4,2% βρίσκεται και η Richemont, η οποία ανακοίνωσε και επισήμως ότι ολοκλήρωσε τη συγχώνευση των θυγατρικών Net-A-Porter και Yoox, εξέλιξη που θα της αποφέρει έκτακτα κέρδη 610-670 εκατ. ευρώ.

Στον αντίποδα, η K+S υποχωρεί κατά 21%, καθώς έγινε γνωστό ότι η Potash, απέσυρε την προσφορά της ύψους 7,85 δισ. ευρώ για την εξαγορά της.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αμετάβλητες διατηρήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο του 2015, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του ίδιου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,3%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.