Διευρύνονται τα κέρδη στο Χ.Α.

Εθνική και ΔΕΗ ΔΕΗ+6,74% μετατρέπονται σήμερα στους δύο κύριους μοχλούς στήριξης της συνέχισης της ανοδικής πορείας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το οποίο δείχνει ότι διαθέτει τις δυνάμεις για να συνεχίσει για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση την ανοδική του αντίδραση.

Ειδικότερα, στις 13:55, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,91% στις 676,78 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 24,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 1% στις 199,72 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 2,76% στις 205,27 μονάδες.

Η εγχώρια αγορά ακολουθεί για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση την ανοδική της πορεία, η οποία μάλιστα συνοδεύεται με αύξηση του τζίρου συναλλαγών, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, αποτυπώνοντας τη θετική στάση των επενδυτών όσο η ορατότητα για την οικονομία και τις τράπεζες βελτιώνεται. Όσο περνάει ο καιρός και η νέα κυβέρνηση βρίσκει τους ρυθμούς της, η επενδυτική στρατηγική θα είναι όλο και πιο ξεκάθαρη προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, αναφέρουν οι αναλυτές.

Αυτό που προέχει είναι η νέα κυβέρνηση να αρχίσει το νομοθετικό της έργο, στη βάση των υποχρεώσεων της έναντι των πιστωτών, και να «τρέξει» παράλληλα και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Αυτές τις δύο προτεραιότητες σκιαγραφεί η πλειονότητα των εγχώριων αναλυτών, η οποία βλέπει σταδιακά να βγαίνει η αγορά από την τρίμην «αδράνεια» που προκάλεσαν τα capital controls και η προεκλογική περίοδος.

Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ και η Εθνική ξεχωρίζουν αυτήν την ώρα καταγράφοντας κέρδη 6,53% και 6,09% αντιστοιχα, ενώ άνω του 4% είναι τα κέρδη σε Eurobank και ΕΧΑΕ. ΕΧΑΕ+3,61% Στο +2,48% βρίσκεται η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων και στο +2,37% της Grivalia. Άνω του 1% είναι είναι τα κέρδη σε ΟΛΠ, ΟΛΠ+1,86% Ελλάκτωρ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ+1,84% ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΠ+1,38% Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ+1,25% και Motor Oil.

Στον αντίποδα, η Πειραιώς διαφοροποιείται για ακόμη μία ημέρα έναντι των υπολοίπων τραπεζικών μετοχών, καταγράφοντας σήμερα απώλειες 1,19%. Πτωτικά κατά 2,13% κινείται και η Τιτάν, η Jumbo είναι στο -1,13% και ο ΟΤΕ ΟΤΕ-1,09% στο -1,09%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank ΑΛΦΑ-0,85% και Folli Follie.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.