Διόρθωση στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην Ελλάδα

Διόρθωσαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, από τα υψηλά επτά ετών που βρέθηκαν την Παρασκευή, με τους επενδυτές να αποτυπώνουν τη νευρικότητα τους εν όψει του σημερινού τακτικού Eurogroup για την Ελλάδα.
Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,24% στις 6.857 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,37% στις 10.923 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,15% στις 4.752 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε πτώση 0,1% στις 376,67 μονάδες, με τον τζίρο να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα καθώς σήμερα οι αμερικανικές αγορές βρίσκονται σε αργία, λόγω της “Ημέρας του Προέδρου”.
Στο επίκεντρο σήμερα βρέθηκαν οι μετοχές της Altice και της Bouygues, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 2,8% και 3,6% αντίστοιχα. Διαρροές αναφέρουν ότι βρίσκονται σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο εξαγοράς της δεύτερης από την πρώτη.
Η SABMiller σημείωσε κέρδη 2,2%, καθώς έχει αναφερθεί ότι μια κοινοπραξία της 3G Capital Partners εξετάζει το ενδιαφέρον για την εξαγορά της.
Επίσης, η Conwert Immobilien Invest ενισχύθηκε κατά 8,9%, καθώς η Deutsche Wohnen ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να καταθέσει πρόταση εξαγοράς της ανταγωνίστριας της στην Αυστρία.
Στον αντίποδα, η Royal Bank of Scotland Group σημείωσε απώλειες 1,2%, καθώς η Keefe Bruyette & Woods εκτίμησε ότι η βρετανική τράπεζα θα πρέπει να σχηματίσει επιπλέον προβλέψεις ύψους 10 δισ. στερλινών, εξαιτίας του αυξημένου κόστους συναλλαγών.
Στο μεταξύ, εντείνονται οι διεργασίες σε πολιτικό επίπεδο για το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup, ενώ τόσο από την πλευρά της Ε.Ε. όσο και από την πλευρά της κυβέρνησης εκφράζονται επιφυλάξεις για το αποτέλεσμα της σημερινής διαπραγμάτευσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.