Δυναμική εκκίνηση στις ευρωαγορές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Με σημαντικά κέρδη ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, παίρνοντας την σκυτάλη από το ιαπωνικό χρηματιστήριο, μετά και το κλίμα ευφορίας που προκάλεσε η κίνηση της Federal Reserve να διατηρήσει διευκολυντική τη νομισματική της πολιτική.

Ειδικότερα, στις 10:32, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ^FTSE+0,45% ενισχύεται κατά 0,73% στις 6.384 μονάδες, ο γερμανικός DAX ^GDAXI+1,42% καταγράφει άνοδο 1,55% στις 9.694 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ^FCHI+1,30% κινείται με κέρδη 1,53% στις 4.175 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 1,29% στις 333,60 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν και οι ελβετικές μετοχές, καθώς αποφασίστηκε από την κεντρική τράπεζα της χώρας να επιβάλει αρνητικό επιτόκιο -0,25% για τα υπόλοιπα των λογαριασμών καταθέσεων όψεως, με στόχο να οδηγήσει το Libor τριών μηνών σε αρνητικό έδαφος. Η Novartis ενισχύεται κατά 1,9% και η Roche βρίσκεται στο +1,5%

Άνοδο 1,8% σημειώνει και η ABB, μετά την ανακοίνωση ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Royal Dutch Shell, Πίτερ Βόζερ, σχεδιάζεται να αναλάβει τα ηνία της εταιρείας.

Θετικά κινείται επίσης ο τραπεζικός κλάδος, με την Raiffeisen Bank να κερδίζει 8,2% και την ING Groep να βρίσκεται στο +2,9%. Κέρδη 1,5% σημειώνουν και οι ισπανικές Banco Santander και Banco Bilbao Vizcaya Argentaria.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.