Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Αθήνα

Το διοικητικό συμβούλιο του EFSF ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ προς την Αθήνα, που εκκρεμούσε από τον περασμένο Μάιο. Είναι η τελευταία δόση από τα συνολικά 8,3 δισ. που είχαν εγκριθεί από το Eurogroup. Η εκταμίευση αναμένεται να γίνει αύριο, Πέμπτη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του EFSF «το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ενέκρινε σήμερα την εκταμίευση των € 1.000.000.000 για την Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη την εφαρμογή μιας σειράς οροσήμων που συμφωνήθηκε τον Απρίλιο του 2014.»

» Αυτή είναι η τρίτη και τελευταία δόση της συνολικής € 8.300.000.000 δόση που εγκρίθηκε από το Eurogroup μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης αποστολής επανεξέτασης του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα. Μετά την παρούσα εκταμίευση, η συνολική οικονομική βοήθεια του EFSF στην Ελλάδα θα φτάσει τα 141,8 δισ. ευρώ και 1,8 δισ. ευρώ θα παραμείνουν διαθέσιμα από την πλευρά του EFSF».

Η έγκριση της εκταμίευσης έγινε εφικτή μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που είχε θέσει η τρόικα.

Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στην επόμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας με πρώτο σταθμό τη συνάντηση στο Παρίσι από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει η επιστροφή των ελεγκτών της τρόικας στην Αθήνα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του ίδιου μήνα.

Σημειώνεται ότι μετά την εκταμίευση αυτής της δόσης, απομένει η εκταμίευση της τελευταίας δόσης από την ευρωπαϊκή πλευρά (ύψους 2 δισ. ευρώ) και η επιστροφή από τους ευρωπαίους εταίρους της χώρας των κερδών που αποκόμισαν από τα ελληνικά ομόλογα, ύψους 2 δισ. ευρώ. Παράλληλα η κυβέρνηση αναμένει τη διπλή δόση ύψους 3,4 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.