Εθνική Τράπεζα: Καλοδεχούμενη η έρευνα για την Πανγαία

«Καλοδεχούμενη» χαρακτήρισε σήμερα Δευτέρα η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας οιαδήποτε έρευνα από τις Αρχές σχετικά με την πώληση της Πανγαία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου με πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης εκκινεί έρευνα για την πώληση και μεταβίβαση στην εταιρεία Invel Real Estate (Netherlands) II B.V. ποσοστού 66% που κατείχε η Εθνική Τράπεζα στη θυγατρική εταιρεία Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως η έρευνα θα εστιάσει στις συνθήκες και τις διαδικασίες κάτω από τις οποίες η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας υπό τον κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά πούλησε τη θυγατρική εταιρεία ακινήτων της τράπεζας.

Σχολιάζοντας σήμερα τα σχετικά δημοσιεύματα η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Εθνική Τράπεζα με αφορμή δημοσίευμα για την πώληση της εταιρείας «Πανγαία» υπενθυμίζει ότι η συμφωνία πώλησης της εταιρείας ολοκληρώθηκε με διαδικασίες, όρους και προϋποθέσεις που πέραν της ομόφωνης απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας εγκρίθηκαν, μεταξύ άλλων: α) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DGCompetition), β) Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και γ) τον Monitoring Trustee.

»«Τέλος, η καταλληλότητα του επενδυτή ως μετόχου της Πανγαίας, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

»Ευνόητο είναι ότι είναι καλοδεχούμενη οιαδήποτε έρευνα από τις Αρχές».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.