Ελαφρώς πτωτικά οι ευρωαγορές

Συνεχίζεται και σήμερα η διορθωτική διάθεση στους ευρωπαϊκούς δείκτες, διορθώνοντας τις υπερβολές στις αποτιμήσεις μετά το εντυπωσιακό ράλι της προηγούμενης εβδομάδας.

Στις 10:36, ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,16% στις 6.855 μονάδες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,04% στις 10.005 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,27% στις 4.457 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει πτώση 0,1% στις 347,53 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Sanofi υποχωρεί κατά 0,9%, μετά την ανακοίνωση ότι η άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου και του γιεν επηρέασε αρνητικά την κερδοφορία του δευτέρου τριμήνου του έτους κατά 8-10%.

Κατά 11% υποχωρεί η Quindell, καθώς έχουν επανέλθει οι ανησυχίες για την πορεία της κερδοφορίας της εταιρείας. Μάλιστα, τις ανησυχίες τροφοδότησε επίσης και η γνωστή για τα σορτ στοιχήματα της στην αγορά Gotham City Research.

Στον αντίποδα, η PostNL ενισχύεται κατά 16%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη το 2014 θα διαμορφωθούν στα 260 -290 εκατ. ευρώ, υψηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 220 εκατ. ευρώ.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, μειωμένη κατά 1,8% ήταν η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, σε μηνιαία βάση τον Μάιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα άνω των δύο ετών.

Τα στοιχεία ήταν πολύ χειρότερα από τις εκτιμήσεις, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν πως η παραγωγή θα παρέμενε αμετάβλητη. Εν τω μεταξύ, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναθεώρησε προς τα κάτω τα στοιχεία του Απριλίου σε πτώση 0,3%.

«Έπειτα από ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε του τελευταίους μήνες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γερμανικό υπουργείο, επικαλούμενο μεταξύ άλλων την αδυναμία στον κατασκευαστικό κλάδο αλλά και γεωπολιτικούς παράγοντες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.