Ελκυστική η τουριστική εικόνα της Ελλάδας σε Βρετανία, Γερμανία και ΗΠΑ

Ιδιαιτέρως ελκυστική παραμένει η εικόνα της Ελλάδας στις τουριστικές αγορές της Μ. Βρετανίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα της Cesnuwide για λογαριασμό του ΣΕΤΕ.
Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι προαναφερθείσες αγορές θεωρούν την Ελλάδα ως έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό – εξέλιξη, η οποία ενισχύει τις προοπτικές της φετινής τουριστικής περιόδου.
Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί το ταχύτερο και ομαλά η αξιολόγηση, ώστε να εκκινήσει η διαδικασία σταθεροποίησης της οικονομίας.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητο η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση να λύσουν άμεσα και αποτελεσματικά τις προκλήσεις του προσφυγικού ζητήματος και να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την υποδοχή, απογραφή και διαχείριση των προσφυγικών ροών.
Πρέπει με κάθε μέσο να εξασφαλιστεί ότι δεν θα διακυβευθεί η συμμετοχή της χώρας στην συνθήκη Σένγκεν, δεν θα αλλοιωθεί η καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών, δεν θα πληγεί η οικονομία και η απασχόληση και δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων και η ποιότητα των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών, καταλήγει ο ΣΕΤΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.