Επιστρέφει η αβεβαιότητα στο Χ.Α.

Δραστικά έχουν περιοριστεί τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς επιστρέφει η αβεβαιότητα για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group πάνω στη λίστα μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα.

Στις 14:05, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά μόλις 0,18% στις 774,08 μονάδες, από το +2,93% το πρωί, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 64 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 0,54% στις 229,52 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 1,82% στις 561,58 μονάδες.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, η αγορά “μπήκε” σε διαδικασία αναμονής των εξελίξεων, καθώς έγινε γνωστό ότι το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Brussels Group. Επίσης, επιβεβαιώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί αύριο τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group.

Την άνοδο στο Χ.Α. στηρίζει η Γερμανίδα Καγκελάριος, η οποία για μία ακόμη φορά εμφανίζεται υπερ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, γεγονός που ενισχύει την επενδυτική εμπιστοσύνη για το μέλλον της χώρας. Η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι είναι «προετοιμασμένη να εξαντλήσει τα όρια της δυσαρέσκειας των Γερμανών ψηφοφόρων, στην προσπάθειά της να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, εφόσον ο Αλ. Τσίπρας παρουσιάσει ένα βιώσιμο οικονομικό σχέδιο».

Θετικά επιδρά και το δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο αναφέρει ότι οι επενδυτές αγοράζουν ελληνικές μετοχές, ποντάροντας ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα στη χώρα, παρά το γεγονός ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφει απώλειες για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο και η μεταβλητότητά του έχει εκτιναχθεί.

Στο ταμπλό τώρα, η μετοχή της Eurobank καταγράφει ένα ακόμη ανοδικό ράλι, καθώς κινείται με κέρδη 7,29%, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί τρία πακέτα συνολικού ύψους 101,1 εκατ. τεμαχίων στην τιμή των 0,10 ευρώ.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές του ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ+3,93% στο +3,81%, της Βιοχαλκο, στο +3,44%, της Τέρνα Ενεργειακή, στο +3,11% και της ΕΧΑΕ, ΕΧΑΕ+2,10% στο +2,94%. Ανοδικά κινούνται οι μετοχές της MIG, της Εθνικής, της Τιτάν και της ΕΥΔΑΠ.

Στον αντίποδα, ο ΟΛΠ ΟΛΠ-4,44% καταγράφει απώλειες 4,44%, μετά το χθεσινό +7,54%, η Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ-3,16% είναι στο -2,11%, η ΔΕΗ ΔΕΗ χάνει 2,07% και η Ελλάκτωρ είναι στο -1,36%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.