Επιτάχυνση της παγκόσμιας ανάκαμψης θέλει η Λαγκάρντ

Την ανάγκη να ενισχυθεί η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα το δεύτερο εξάμηνο του έτους και να επιταχυνθεί το 2015 υπογράμμισε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου στη νότια Γαλλία, η χαλαρή νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών έχει μόνο περιορισμένες συνέπειες και οι χώρες πρέπει να αναλάβουν δράση ώστε να βοηθήσουν την ανάπτυξη, κυρίως με επενδύσεις στις υποδομές, την παιδεία και την υγεία, όσο το χρέος τους εξακολουθεί να είναι βιώσιμο.

Η κ. Λαγκάρντ προανήγγειλε ότι η επικαιροποιημένη έκθεση του ΔΝΤ για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία αναμένεται αργότερα αυτό το μήνα, θα είναι ελαφρώς διαφοροποιημένη σε σχέση με τις προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν τον Απρίλιο, πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

«Η παγκόσμια δραστηριότητα επιταχύνεται αλλά η δυναμική της μπορεί να είναι λιγότερο ισχυρή από ό,τι περιμέναμε καθώς η δυνητική ανάπτυξη είναι ασθενέστερη και οι επενδύσεις παραμένουν υποτονικές», είπε.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ παρατήρησε ότι «παρά τα πολλά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης… η ανάκαμψη είναι μέτρια, επίπονη, εύθραυστη».

«Συνεπώς», συνέχισε, «πρέπει να λάβουμε μέτρα για να αυξήσουμε τις προσπάθειες, ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη». «Αυτή είναι η ευκαιρία σε ορισμένες χώρες να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις, χωρίς να απειλείται η βιωσιμότητα των δημοσιονομικών», κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.